Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya İl teşkilatında özellikle yerel seçimler sonrasında gün yüzüne çıkan ayrışma tavan yaptı. Mehmet Erdoğan ve ekibinin görevden 2013 yılında görevden alınmasının ardından Levent Bülbül başkanlığında atanan İl teşkilatı her geçen gün ayrı fikirler nedeniyle birbirine küstü. Bülbül’ün bu süreçte, yerel seçimi öne sürerek hiçbir olaya müdahil olmaması olayların daha da büyümesine neden oldu. Seçim sonrasında ise 65 kişilik MHP yönetiminde yaşanan istifalarla birlikte kalan yönetici sayısının 45’te kaldığı bildirildi.
RAPOR ÜSTÜNE RAPOR
Bu süreçte büyük yara alan teşkilatlarıyla sürekli sorunlar yaşayan MHP il teşkilatı genel merkeze defalarca rapor edildi.  Seçim sonrasında ise Erenler,Serdivan ve Arifiye ilçe başkanları istifa etti. Bazı ilçe başkanlarının Ankara’ya giderek Bülbül ve bazı isimleri şikâyet ettiği ileri sürüldü. Bülbül ise, il yönetiminde ve teşkilatlarda değişiklik sinyali verirken il yönetiminde de başka bir grubun Ankara’da faaliyet yürüttüğü yine İl Başkanı ve birkaç ismi şikayet ettiği öğrenildi. MHP il yönetiminde 3 ayrı birbirini genel merkeze şikayet ederken, ilçelerde ise büyük kopmaların yaşandığı ileri sürüldü.

Bu gelişmelerin yanında MHP Milletvekili Münir Kutluata ve İl Başkanı Levent Bülbül, bugün saat 10:00’da basın toplantısı yaparak gündemi değerlendirecek. Kutluata gündemdeki konular hakkında değerlendirmeler yapacak. Kutluata’nın Valiler Kararnamesi hakkında açıklamalar yapması bekleniyor.
 

Editör: TE Bilişim