İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümünde ve Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası nedeniyle Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda saat 10.30’da düzenlenen törenle İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy anıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akyazı Anadolu Lisesi öğrencisi Hülya Özer, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden bir tanesini okudu. Daha sonra öğrencilerden Nihal Özge Atik, Mehmet Akif Ersoy’un Küfe adlı şiirini okudu.

HAYATINI ANLATTILAR

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Bilal Dumruk yaptı. Okul öğrencilerinden oluşan bir gurup öğrenci tarafından Çanakkale Savaşıyla ilgili şiirler ve yazılar okundu. Son olarak okul öğrencilerinden Ebru Kaya ve Ömer Tarık Yılmaz’ın sunumuyla İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sunum gerçekleştirilmesiyle program sona erdi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Törene Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Belediye Başkan Vekili Ayhan Balcı, Akyazı Garnizon Komutanı Binbaşı Mutlu Karaca, CHP Akyazı İlçe Başkanı Muzaffer Başer, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, Askerlik Şube Başkanı Muharrem Durukan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya, Oda Başkanları, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilişim