Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı, bugün saat 14.00’da, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak. Toplantıya Başkan Zeki Toçoğlu başkanlık edecek. 32 maddenin ele alınacağı mecliste yine önemli kararlar gündeme gelecek.
AVM TALEBİ
Önemli maddeler arasında Serdivan AVM çevresinde bulunan bir konut alanının ticaret merkezine dönüştürülme talebi yer alıyor. Kararın reddinin uygun olduğu yönünde görüş bildiren Serdivan Belediyesinin görüşü ele alınacak.
İSTASYON
Diğer önemli maddelerden bir tanesi ise Erenler Mahallesinde bulunan bir parselin ticaret alanından akaryakıt ve LPG istasyon alanına dönüştürülmesi yer alıyor. AKP’nin önde gelen ismine ait olan istasyonun genişlemesi için yapılan talebin kabul edilmesi bekleniyor.
TERMİNAL ALANI
Arifiye Hanlı Mahallesinde bir parselin “A+LPG Alanı”ndan çıkartılarak “Terminal Alanı”na dahil edilmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği gündeme gelecek. Çalışmanın kabul edilmesi bekleniyor.
NAZIM İMAR
Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan 1/25.000 ölçekli nazım imar planına ilan askı süresi içerisinde yapılan itirazların görüşülecek. Çok tartışılan nazım imar planı konusunda çıkacak olan karar merakla bekleniyor.
ŞEKER ARAZİ BÜYÜTECEK
Şeker Fabrikası A.Ş.’ye ait olan Park Alanı’nın sanayi alanına dahil edilmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de meclis gündemine gelecek. Kararın onaylanması bekleniyor.

 

Editör: TE Bilişim