Akyazı'nın Hasanbey Mahallesi'nde, yıllardır tavuk çiftliği kokusuna maruz kalan halk; şikayet edilen ancak işlemeye devam eden tavuk çiftliklerini maske takarak protesto etti.
Mahalle halkı, geçtiğimiz günlerde çiftliklerin yerleşim alanıyla iç içe olduğu sebebiyle ruhsatlarının ellerinden alınması için Akyazı Belediyesi'ne ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne şikayet dilekçesini sundu.
Mahalle halkından olan ve kokunun en çok yayıldığı bölgelerden birinde oturan hane sahibi Dursun Ali Sarıca, "Kapılarımızı açamıyoruz, daha önce defalarca yetkililere şikayetlerimizi sunduk. Ben dahil başka komşularımız da şikayetlerini sundu.
Bu çiftliklerin ruhsatları, verildiği tarihte Koku Yönetmeliği ve yerleşim yerlerine uzaklık mesafeleri kurallarına aykırı olmasına rağmen kanunsuz bir şekilde verildi. Bu çiftlikler rant uğruna işletiliyor. Ben ve ailem dahil yıllardır bu kokuya maruz bırakılıyoruz.
Biz dahil akşamları balkona çıkıp eşiyle dostuyla muhabbet edemeyen, camlarını açamayan komşularımız var. Kimsenin ekmeğine karışmak gibi bir derdimiz yok. Ancak bu durum insan haklarına aykırıdır. Bu kokunun insan vücuduna vermiş olduğu zararın farkında olmayan vatandaşlarımız var. Onlardan da bu olayın peşini bırakmamalarını rica ediyorum." dedi.
Alaattin Onur

Editör: TE Bilişim