Rüşvete suçüstü
Cumhuriyet Savcılığına yapılan bir ihbar üzerine polis tarafından 6 aylık takibin sonunda operasyon yapıldı. Aralarında Tapu Müdürü’nün de olduğu 7 kişi ifadeleri alındıktan sonra Adliye’ye sevk edildi.
RÜŞVET İDDİALARI
Cumhuriyet Başsavcılığı, Adapazarı Tapu Müdürlüğü'nde işlemlerden rüşvet alındığı yönündeki bir ihbar üzerine harekete geçti. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, rüşvet iddiaları üzerine kurumu ve çalışanları fiziki ve teknik takibe aldı.
3 MEMUR 4 TAKİPÇİ
6 aylık takip sırasında gizli kamera da kullanan polis, Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine harekete geçerek operasyonu başlattı. Kuruma baskın yaparak şüphelilere suçüstü yapan polis, Adapazarı İlçe Tapu Müdürünü, yardımcısını ve bir memur ile 4 iş takipçisini gözaltına alarak Emniyet’e getirdi.
ADLİYE’YE SEVK
Kurumda son bir yılda yapılan işlemleri incelemeye alan polis, kurum bilgisayarlarının imajlarını da aldı. Şüphelilerin işlemlerde 50-200 lira arasında rüşvet aldıkları öne sürüldü. Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler, daha sonra Adliye’ye sevk edildi.

Editör: TE Bilişim