Kuruluş sonrası, SEPAŞ’ın abonelerin lehine olacağı açıklandı. Bu açıklamaya rağmen her faturaya SEPAŞ payı eklenmeye başlandı.
FATURALARA BİR EK DAHA
SEPAŞ’ın kuruluşu sırasında SEDAŞ, ‘Yeni kurulan bu şirket tamamen abonelerin lehine bir şirket. Enerji piyasasına rekabet getirecek ve aboneler istediği şirketten daha ucuz enerjiyi satın alabilecek’ açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamadan sonra SEPAŞ’tan başka şirket olmadığı için tek kaldı. Üstelik yılbaşından sonra faturalara SEPAŞ payı eklenerek, abonelerin yükü daha da ağırlaştırıldı.
BAŞBAKAN’A ŞİKAYET
Bu arada, Başbakanlığa SEDAŞ’la ilgili olarak binlerce şikayet mektubunun gittiği öğrenildi. Başbakan’ın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a konuyla ilgilenmesi için talimat verdiği ifade edilirken, Bakan Yıldız’ın da, Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Şaban Dişli’yi arayarak SEDAŞ’la ilgili görüştüğü ortaya çıktı.
AKP’YE ZARAR VERİYOR
Hatırlanacağı üzere Üstün bir televizyon programında SEDAŞ’ı kast ederek, ‘Muhalefet partisi olsalar bize bu kadar zarar veremezlerdi. Her yerde SEDAŞ’ı şikayet ediyorlar. Artık SEDAŞ’ın lisans iptalinin konuşulması lazım. Bakan Yıldız’a konuyla ilgili bilgi verdim. Gereğinin yapılmasını bekliyorum’ demişti.

Editör: TE Bilişim