HEPSİ SATILACAK
Fabrikanın resmi internet sitesinden duyurduğu ilanlarla, fabrikanın yıllardır atıl durumda bekletilen malzeme, araç, üretim makineleri, su depoları ve birçok malzeme satışa çıkarıldı. Kullanılmayan, çürüyen ve hurda niteliğinde bulunan makine ve araçların satışa çıkarılması kafalarda soru işaretleri uyandırdı.
HERŞEY ÇÜRÜMÜŞ
Bu kadar malzemenin çürümeye terk edilmesi APEK yöneticilerinin ihmali olarak görülürken, çiftçinin alın teri ve sermayesinin nasıl heba edildiği resmen gözler önüne serilmiş oldu. Tonlarca ağırlıktaki hurda makine, parçalanmış araba, kamyon ve kamyonetleri görenlerin ise vicdanları sızladı. Bu durum APEK’in ihmali olarak görüldü.
ŞEHİR DIŞINA MI?
Diğer bir husus ise fabrikanın devredilmesinin ardından hurda ve kullanılmayan ekipmanları elinden çıkaran Adapazarı Şeker Fabrikası, bunu fırsata dönüştürüyor. Bir iddiaya göre fabrikanın şehir merkezi dışına taşınarak üretim yapılabileceği modern bir tesis kurulması için çalışmaların başladığı bildirildi.
İşte satılanlar
1 adet Ford Minibüs 1998 model (Çalışır durumda), 1 adet Ford ağaç kasalı kamyon 1985 model (Çalışır durumda), 1 adet Brodway otomobil 1988 model (Hurda), 1 adet Ford kamyonet 1983 model (Hurda), 1 adet Anadol kamyonet 1984 model (Hurda), 1 Adet John Dere Kepçe 1977 model (Hurda) 1 adet afinasyon teknesi, 1 adet plakalı tephir, 1 adet Sismat Press Filtre (Çalışır vaziyette değil), 1 adet 1998 model, 1 adet 1999 model olmak üzere toplam 3 adet Barigelli marka pancar hasat makineleri, 13 adet su tankı, 222 adet hassas pancar ekim mibzerleri, pres makinesi.

Editör: TE Bilişim