ÖLENLER VAR

Sakarya’da endoskopi yapılacak hastalar adeta kaderleriyle baş başa. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, endoskopi yapılmasına karar verilen hastalara en yakın 7 ay sonrasına randevu veriliyor. Yemek borusu, mide, bağırsaklar ve diğer organlarında sorun yaşayan hastalar, verilen süre sonunda daha da kötüleşiyor, kimileri ölüyor.

20-25 ENDOSKOPİ

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, sorunu çözmek için diğer Devlet Hastaneleri’nde görev yapan bazı uzman doktorları geçici olarak Eğitim Araştırma Hastanesi’nin bu servisine nakletti. Her uzman hekim günde ortalama 20-25 endoskopi yapmasına rağmen, sorun çözülemiyor. Endoskopi hastaları ve hasta yakınları kara kara düşünüyor.

ÖZELE KAÇIYORLAR  

Endoskopi randevularının 7 ay sonraya verilmesine en çok özel hastaneler seviniyor. Çünkü bu uygulama, endişe içinde olan hastaları ister istemez özel hastanelere kaçırıyor. Basit bir MR veya tomografi için bile bir ay sonraya randevu verilmesi, sağlıktaki sorunu bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Özellikle Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin oluşmasından sonra sorunların daha da büyüdüğü iddia ediliyor. 

 

Editör: TE Bilişim