TEMEL KAZARKEN

Serdivan’da bulunan Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu’nun yan sokağında Kadir Aydın isimli şahsa ait olduğu öğrenilen arazide yapılacak olan inşaat için temel kazan kepçe operatörü sert bir cisme rast geldi. Sert cisme yavaşça 1-2 darbe vuran kepçe operatörü kırılmayınca şeklinden şüphelendiği cisim için polisi aradı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Olay yerine gelen polis cismin 1940’lı yıllarda yapılan bir çeşit top mermisi olduğunu belirlerken Sakarya Garnizon Komutanlığı’na bilgi vererek çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Garnizon komutanlığı yaptığı inceleme sonrasında İzmit Kışlası’nı arayarak top mermisi ile ilgili bomba uzmanlarını çağırdı.

BOŞ YERDE İMHA

İzmit Kışlası da durumu Kocaeli Valiliği’ne bildirdi. Gerekli izinlerin çıkmasının ardından İzmit Kışlası’nda görevli bomba imha ekipleri Bahçelievler Mahallesi’ne gelerek top mermisini dikkatli bir şekilde yerinden aldı. Eskiden bataklık olan Bahçelievler Mahallesi’ne yapılan bir deneme atışı sonrasında patlamadan kaldığı ileri sürülen top mermisinin boş bir alana götürülerek imha edileceği öğrenildi.

UCUZ KURTULDULAR

Bu arada yetkililerden edinilen bilgilere göre bombanın tahrip gücünün çok yüksek olan bomba patlaması halinde çevrede büyük zarara neden olacaktı. Mermiyi  bulan kepçenin de taş zannederek 1-2 kere darbe vurduğu öğrenilen top mermisinin eğer arka kısmına darbe vurulsaydı patlama olasılığı çok yüksekti. Bu durumdan yakında bulunan ilköğretim okulunun öğrencileri de mahalleli de ucuz kurtuldu. 

Editör: TE Bilişim