YÖNETİM KURULU

MHP Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, İl Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası Sakarya Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu, yönetim kurulu ve sendika üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette örgütlenmenin önemine dikkat çekildi. Şube Başkanı Kabaloğlu,milli sermayenin kalkınmasını arzu ettiklerini belirtti.

ÖNEMLİ ENGELLER

Örgütlenme, taşeron işçilik ve iş hayatını ilgilendiren önemli konularda Türk-İş Başkanlar Kurulunda alınan kararları dosya halinde Kutluata’ya sunan Şube Başkanı Kabaloğlu, ‘Enerji alanında yürüttüğümüz çalışmaları da sizlere takdim etmek isteriz. İş hayatının önündeki engellerin kaldırılması anlamında sizlerin büyük desteğinize ihtiyacımız var. Yaptığınız çalışmaları dikkatle ve memnuniyetle takip ediyoruz’ dedi.

 

Kutluata, ‘Özelleştirme yapılan alanlarda sermayesini koyan şirket nedense fazla hiçbir şeyi umursamıyor. Çünkü verilen sözler olduğu için o şirketlere kimse söz geçiremiyor’ ifadelerini kullanarak imalı göndermede bulundu. Enerji alanında Türkiye’nin büyük ihtiyaçları bulunduğuna vurgu yapan Kutluata, ‘Dünyanın hiç birinde artık elektrik konusu gündeme bile gelmezken, biz maalesef elektrik yüzünden binlerce vatandaşın mağdur olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bununla ilgili olarak mecliste bir çalışma yürütüyoruz’ diye konuştu.

TAŞERONLAŞMA

İş hayatını ilgilendiren konularla ilgilendiklerini anlatan Kutluata, ‘İstihdamda büyük oranda bir kalite bozukluğu var. Büyük bir fabrikada işe girse de vatandaşın iş güvencesi, garantisi ve geleceği yok. Asgari ücrete geçici bir süre çalıştırılıyor. Taşeronlaşma büyük sermayelerin işine geliyor. Bu da hem istihdamda kalite bozukluğunu meydana getirirken insanlarımızın emeklerinin heba olmasına, gelecek garantisinin ortadan kalkmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim