Dönüşümde hasarlı evlerin yıkılacağına dair başka bilgilendirme yapılmayınca dönüşüm şimdiden vatandaşı kara kara düşündürüyor.
Türkiye çapında Van depreminin ardından yasa desteğiyle başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kafaları karıştırmaya başladı. 5 Ekimde Donatım’da bulunan eski SSK binasının törenle yıkılmasının ardından başlayan süreçte halen somut adımlar atılamadı. Hasarlı olan binaların tek tek belirlenmesiyle başlayacak olan çalışmalarda izlenecek olan yol haritası detaylı açıklanamıyor.
HAK SAHİPLERİ
Hangi bölgede ne özellikte binaların yıkılacağı, evlerinden çıkan vatandaşların başka bölgede kiraya çıkmasının ardından kendisine yeni yapılacak olan evinin hangi şartlarda verileceği belirsizliğini koruyor. Bulunduğu mahallesini terk etmek zorunda kalacak olan vatandaşın hangi bölgede yapılacak olan evlerden teslim edileceği bilinmezken, maliyet konusunda da net açıklama yapılmıyor.
MÜDÜRLÜK SESSİZ
Sadece hasarlı olan binaların yıkılacağı ve kira yardımı yapılacağının açıklanırken vatandaşı tatmin edecek bilgilendirmeler konusunda zayıflık tedirginlik yarattı. Özellikle bu devrede Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün etkisinin olmaması dikkat çekiyor.

Editör: TE Bilişim