AKP’de yerel seçim startı 10 Mart’ta verilecek. Bu tarihten sonra mevcut Belediye Başkanları’nın 4 yıllık performansı ölçülecek. En belirleyici kriter ise anketler olacak
ÇAPRAZ SORULAMA
AKP’deki aday belirleme sürecinde bilinen yöntemler uygulanıyor. Bu süreçte teşkilat içerisindeki temayül yoklaması ve anketler üzerinden yapılan çapraz sorgulama yöntemi önemli derece belirleyici oluyor. AKP, önümüzdeki dönem de ağırlıklı olarak bu iki yöntemi tercih edecek ve illerde yapılan temayül ve anket sonuçlarını dikkate alacak.
BİREBİR GÖRÜŞME
Bilindiği gibi AK Parti’de her türlü etkiye ve telkine rağmen son kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan veriyor. Erdoğan’ın başkan adaylarını belirlerken, temayül ve anketler dışında partinin sevilen, güven veren isimleriyle birebir görüşme yapacak olması da mevcut başkanları tedirgin ediyor.
ADI ÇOK KONUŞULANLAR
AKP’de önümüzdeki dönem yeniden aday gösterilmeme olasılığı bulunan başkanların kaderini haklarındaki olumlu veya olumsuz konuşmalar belirleyecek. Olumsuzluk anlamında çok konuşulan, çok tartışılan ve yıpranan isimlerin aday gösterilmeyecek. 

Editör: TE Bilişim