Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Sakarya ziyareti sırasında Acarlar Longozu’nu dünyaya tanıtmak için verdiği talimatlar doğrultusunda Temmuz’un ilk haftası Nilüfer Şenlikleri adı altında etkinlikler düzenlenecek.

 

NİLÜFER ŞENLİKLERİ

Şenliklerin daha etkili ve verimli olması için Kaynarca ilçesine bağlı Başoğlu köyü ve Turnalı köylerinde yapılması kararlaştırıldı. Dünyanın sayılı subasar ormanlarından biri olan ve Karasu ile Kaynarca ilçelerinin arasında yer alan Acarlar Gölü Longoz Ormanı daha geniş kitlelere tanıtılması için atağa geçildi. Longozun tanıtımı ile yörenin kültür ve turizm potansiyelinin gelişimine katkı sağlanması amacıyla Nilüfer Şenlikleri adı altında bu yıl ilk kez bir etkinlik düzenlenecek. Planlanan etkinliklerin organizasyonda görevli tertip komitesi, yapılacak iş ve işlemleri görüşmek üzere Kaynarca Kaymakamı Huriye Küpeli Kan başkanlığında ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

 

GENİŞ KATILIM

Kaynarca Kaymakamı Huriye Küpeli Kan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sakarya Şube Müdürü Osman Demirel, Kaynarca İlçe Jandarma Komutanı Neşat Güneri, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Temsilcileri, İl Özel İdare Müdürlüğü Temsilcileri, Kaynarca İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Halk Eğitim Müdürü, Dernek Başkanları, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Çelik, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcileri, Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü, Turizm Müdürü ve Acarlar Longozu çevresinde bulunan köy muhtarları katıldı.

 

ZİYARET ETMİŞTİ

Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleştirilmesi düşünülen Nilüfer Şenliklerinin daha etkili ve verimli olması için tek bir bölgede yapılmasına karar verildi. 7 Temmuz’da yapılması planlanan Şenliklerin alınan karar doğrultusunda Kaynarca ilçesine bağlı Başoğlu köyü ve Turnalı köylerinde yapılacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Sakarya ziyareti sırasında Karasu ilçesine giderek Acarlar Longozunu ziyaret etmiş ve böylesine muhteşem bir doğal güzelliğin muhakkak dünyaya tanıtılması gerektiğini bunun içinde biran önce çalışmalara başlanılması talimatını vermişti.

Editör: TE Bilişim