SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ’unev sahipliği yaptığı ziyarette Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, il protokolü, SATSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile iş adamları iştirak etti.
Ziyarette konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık sanayi bölgelerinin gelişimini değerlendirerek “Bizim görevimizi üretime katkı sağlamak ve üreten kesimi rekabet gücünü artırması yönünde desteklemek. Bu anlamda Organize Sanayi Bölgeleri bizim için oldukça önemli ancak sistemli ve düzenli bir gelişmeden yanayız” dedi.

“Limanı Bizzat Takip Edeceğim’’
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Karasu Demiryolu ve Liman çalışmalarına da değinerek demiryolu çalışmasında yaşanan zemin probleminden kaynaklı ihale bedelinin yetersiz kaldığını dile getirdi.
Konunun, ayıştay incelemesinin sonuçlanmasının ardından konunun netlik kazanacağını ifade eden Işık, projeyi bizzat takip edeceğini kaydetti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise “SATSO Sakarya’da ekonomiye yön veren projelere imza atıyor” diyerek Sakarya ticaret ve Sanayi Odası tarafından nitelikli işgücünün arttırılması ve üyelerin rekabet gücünü yükseltecek projeleri hakkında bilgi verdi.

Kösemusul, “Özellikle çalışmaları devam eden Karasu Limanı ve demiryolunun tamamlanması ile ilimizin ekonomik anlamda büyük bir sıçramaya geçeceğini düşünüyoruz. Karasu Limanı ve demiryolu hattını bu anlamda oldukça önemsiyoruz” dedi.
Ziyaret iş dünyasının sorunlarının görüşülmesi ve ekonomi üzerine değerlendirmelerin ardından  Sakarya anısı takdimiyle sona erdi
 

Editör: TE Bilişim