İZİN VERMEYECEĞİZ

Tunatan Tesisleri’nde yapılan basın toplantısına, Münir Kutluata’ya, MHP İl Başkanı Levent Bülbül ve ilçe başkanları da eşlik etti. Başkan Bülbül Sakarya’nın maddi ve manevi olarak sıkıntılı dönemlerden geçtiğine dikkat çekerek, “ Türkiye ve Sakarya sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Karartma politikalarıyla birçok şey vatandaşın gözünden kaçırılmaya çalışılıyor. Bizim işimiz ise bu noktada başlıyor. Milletimizin olup bitenden haberdar olmasını istemeyen iktidar, bazı politikalarıyla dikkatleri başka yerlere çekmeye çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz.” dedi.

İKTİDARA MESAJ

Hayat Reyhalı’da ki acı olay için üzgün olduğunu kaydeden Kutluata, “Şu an kimin yaptığı ile ilgili olarak net bir bilgi yok.Ancak bunu PKK yapsaydı, İktidar bunu onaylayamazdı. Ancak yaşanan elim olay, iktidara mesaj niteliğindedir. ‘Sen yoksun biz varız’ demekten başka bir şey değil. Başbakan, ‘Süreci hazmedemeyenlerin işi’, kimi ‘bu mübarek günde bunu yapanların Allah cezasını versin’ diyor. Zirvenin açıklamaları tam bir talihsizlik. Herkese sorumluluk düşüyormuş. Zaten bir devlete sorumluluk düşmedi, durum bu noktaya geldi.”

TERÖRİST YERİNE

“2002’den buyan PKK ile iki eşit güçmüş gibi bahsedildi. Yurt dışın da ise Türk kelimesi itibar gören Başbakan, milletine hitap ederken neden bunu söylemi yerine getiremiyor. 36 etnikten biriyim diyemiyor. PKK’nın arayıp da bulamadığı her şeyi verdiler. Bu proje müşterek bir şekilde devam ediyor. Ve artık yurt dışında ki hitaplarda terörist yerine aktivist. 63 adamı bir araya getirdiler. Ne sorarsan sor bilmiyoruz diyorlar. Derdiniz ne dediğimizde ‘Barış istiyoruz’dan başka bir cevap alamıyoruz. 3 aşamadan oluşan süreç dediklerinin sonuncusuna geliniyor. Bölücü başı Abdullah Öcalan ‘şimdi, anayasayı yaz’ diyor. Af sözü verilmiş orası belli. İktidar faydalanmaz diyor ama anayasa mahkemesine bireysel gittiği takdirde buda olacak. Bu çok önceden planlanmış bir gerçek.”

BORÇLU EKONOMİ

“Üretmeyen ve dolayısı ile tüketemeyen bir Sakarya ile karşı karşıyayız. İthalat ve ihracata bağlı borçlu bir ekonomimiz var. Teknoloji bir yetiştiremiyoruz. Ülkeyi fakirleştirme politikaları devam ediyor. Geniş bir kitlenin geliri düştü. Üreten zenginler değil, rant sağlayanların zenginleştiği bir Sakarya var artık. Türkiye’de yaşanan karmaşanın acısını benim vatandaşımız çekiyor.  Şeker Fabrikası ile çok mücadele verdik ama diğerleri postunun kıymetinden ötürü bitirme politikaları sürdürüyor. Sakarya ekonomisinin durumu vahimdir. Bütçe olarak gereken verilmediği için durum bundan ibarettir. Ciddi bir yatırım yok.”

YAPISAL BOZULMA

Yapılan projelerin devamı gelmiyor. Marka Şehir Sakarya dediğiniz projenize ne oldu. Daha varlığı ile övünülen birçok değerimiz gerildi. Çiftçisinden turizmine çöküş yaşanıyor. Sakarya’dan sorunlu olanlar otursun, tartışsın. Çitçinin önünü açmadıktan sonra, borcunuz ödeyemez hale geldikten sonra ciddi sorunlarla karşılanabilir. Sadece Sakarya’da 133 bin icra dosyası var. Sakarya’da ciddi bozulma, fakirleşme ve yapısal bozulma var. Sosyal çöküntü ile birlikte acil önlem alınmalı. Rant ekonomisinin yaşadığı bu ilde işçinin mutluluğundan söz edilemez. Her an işini kaybetme korkusuyla çalışmaktan söz edilemez.”

Editör: TE Bilişim