Her yere gönderilen askerlerimiz terörle mücadele konusunda nedense eli kolu bağlı’ ifadeleriyle değerlendirdi.
MHP Sakarya Milletvekili Prof.Dr. Münir Kutluata, MHP grubu adına Aden Körfezi ve Somali açıklarında görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının görev süresinin bir yıl uzatılmasını öngören Başbakanlık tezkeresi hakkında mecliste konuştu. Kutluata, ‘Afganistan'dan Lübnan'a, Sudan'a, Aden Körfezi'nden Akdeniz'deki petrol gemilerinin korunmasına kadar her konuda istifade edilen Türk ordusunun, Türk milletinin birliğinin korunması ve bölücü terörle mücadele konusunda eli, kolu bağlanarak; askerleri karakollara, komutanları Silivri'ye hapsedildi’ dedi.
KOMİSYON ÜYESİ
Aynı zamanda Milli Savunma Komisyon Üyesi olan Kutluata, Türk ordusunun dünyanın neresinde ve nasıl hizmetler yaptığıyla ilgili övücü bilgiler verilmesinin bugünkü duruma göre hiçbir anlamı olmadığını belirterek, ‘Türkiye'nin kendi güvenliği Hükümetin elinden tarumar edilirken, ordunun bir yerlerde ne hizmetler verdiği boşlukta kalıyor. Türk ordusunun itibarını korumak, Türk milletinin itibarının korunması demektir. İktidarın; tarihinden ve varlığından rahatsız olduğu milletin itibarını korumak arzusu olacağını tahmin etmiyoruz’ dedi.
BAKANA SESLENDİ
Kutluata, ‘Türk ordusunun, önce milletimizin bekası, toprak bütünlüğünün korunması, haricî ve dahilî düşmanlarımızın susturulması için var olduğunu bilmek gerekir.Asli fonksiyonunu ifa ettikten sonra elbette ordumuzdan, dünyanın çeşitli yerlerinde, milletimizin menfaati olmak şartıyla faydalanmak mümkün hâle gelecektir. Bu bakımdan, bu vesileyle, bu tezkere vesilesiyle ordumuzun içinde bulunduğu zorluğa bir kere daha işaret etme fırsatı bulmuş oldum’ dedi.

Editör: TE Bilişim