Kent Park’ta hizmet veren İsrafı Önleme Vakfı Şubesi’nin Merkez Müdürü Esra Korkusuztek, 90 kişinin krediden yararlandırıldığını anlattı.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Şube Merkez Müdürü Esra Korkusuztek, kendi işini kurmak isteyen kadınlara seslendi. Teminat ve kefil olmadan, dar gelirli olup kendi kendine gelir getirici faaliyette bulunmak isteyen kadınlara seslenen Korkusuztek, ‘ Hiçbir ayrım yapmadan küçük bir sermaye veriyoruz. Aynı mahallede oturan ve akraba olmayan, benze ekonomik ve sosyal şartlarda yaşayan beş kadından grup oluşturuyoruz. İl Özel İdare kaynaklı bütçeden, her grup üyesine ayrı ayrı kredi veriyoruz’ dedi.
PROGRAM
Türkiye Grameen Mikro Finans Programından alınan kredinin alındığı hafta içinde mutlaka gelir arttırıcı faaliyette kullanılması gerektiğini anlatan Korkusuztek, ‘Paranın bu şekilde kullanılmasından sonra alınan kredi hizmet maliyetiyle birlikte 46 haftada, haftalık taksitler halinde tahsil edilir’ dedi. 100 liradan 1000 liraya kadar kredi verildiğini anlatan Korkusuztek, ‘2,5 liradan 25 liraya kadar kredi taksiti bulunuyor’ dedi. Kent Park içinde merkez binasında hizmet verdiklerini anlatan Korkusuztek, ‘ Bu zaman kadar 90 kişiye kredi kullandırıldı. 40 kişi ise şuan beklemede’ dedi.

Editör: TE Bilişim