Geçtiğimiz hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Korucuk Mahallesi’ndeki sevgi evini ziyareti sırasında Şilan isimli bir kız çocuğu tarafından okunan şiir hem duygulanırdı hem de birçok insana sıradan gelen bir ev ortamının aslında ne kadar özel olduğunu gözler önüne serdi.
26 AY ÖNCE
Sakarya’daki sevgi evlerinden birinde kalan 13 yaşındaki Şilan isimli kız çocuğunun Bakan Şahin’i ve beraberindekileri duygulandıran şiirinde 26 ay önce hayatının sevgi evlerine yerleşmesiyle nasıl değiştiği anlatılıyor. Ev ortamının ne olduğunu, evde yaşamanın nasıl bir duygu olduğunu bilmeyen Şilan yazdığı Çocuk Evi Şiiri ile hayatının 10 Kasım 2010 tarihinde sevgi evine yerleşmesiyle değiştiğini vurguluyor.
DUYGULANDIRDI
Bakan Şahin’in sevgi evi ziyareti sırasında kendisinin de yer aldığını hatırlatan TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili olan Ayhan Sefer Üstün sevgi evinde 5 çocuğun 3 abla gözetiminde kaldığını belirterek, “Buraya yaptığımız ziyaret sırasında 2 kız çocuğumuz bize bu şiiri okudu. Hepimiz çok duygulandık. Bizler için sıradan olan şeylerin onlar için ne kadar özel olduğunu gördük” dedi.

Editör: TE Bilişim