Köy yolları uyarısı

 

Sakarya İl Genel Meclisi üyesi Nuri Haşmenoğlu İl Genel Meclisi’ne verdiği önergede birçok köydeki okulların fiziki imkansızlıklar nedeniyle ilkokul veya ortaokul olarak devam edip etmeyeceği konusunda vatandaşların endişeleri olduğunu anlatarak bu okullarda ilkokul ve ortaokul girişlerinin ayrı ayrı verilmesi zorunluluğuna dikkat çekerek konu hakkında çalışma başlatılmasını istedi.

 

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ

Sakarya İl Genel Meclisi Haziran Ayı toplantılarına başladı. Meclisin Haziran ayı ilk toplantısında Meclis üyesi Nuri Haşmenoğlu verdiği önerge ile 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında daha önce ilköğretim okulu olan ve yeni sistemle ilkokul ve ortaokul olarak ayrılan binalarda her okulun girişinin ayrı olması zorunluluğu olduğunu hatırlatarak Meclisin bu konuda Milli Eğitim müdürlüğü ile işbirliği içinde bu sorunu çözmesi gerektiğini söyledi.

 

TÜM İLÇELER BAZINDA

Haşmenoğlu şunları söyledi, “Bu ay okullar tatile girecek. Bu sene uygulamaya başlayan yeni eğitim sistemindeki okullarımızın ilkokul ve ortaokul kısımlarının girişlerinin ayrı ayrı olması gerekmektedir. Okullarımızın bir kısmı tek katlı olduğundan ayrı ayrı giriş verilmesi uygun değildir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçeler bazında değerlendirme yaparak rapor hazırlaması için çalışma başlatılmasını takdirlerinize sunuyorum”

 

CUMA GÜNÜ MECLİSTE

Önerge hakkında söz alan üyeler ise önergenin yerinde olduğunu belirterek, il ve ilçe merkezlerinde sorunun büyük oranda çözüldüğünü ancak köy okullarında vatandaşların okul konusunda tedirgin olduklarını söylediler. Bazı köy okullarının ilkokul olurken çocuklarının başka bir köye taşımalı olarak ortaokula gitmesini istemeyen vatandaşlar olduğunu kaydeden üyeler Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı’nın Cuma günü Mecliste yapacağı sunumda konunun gündeme getirilmesini istediler.

 

BAŞKA KÖYLERE GİDECEK

MHP Grup Başkanvekili Salih Okutan da Nuri Haşmenoğlu’na verdiği önergeden dolayı teşekkür ederek, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz konu hakkındaki çalışmalarını büyük oranda tamamladı. Bu yıl karma eğitim veren birçok okul önümüzdeki sene sadece ilkokul veya ortaokul olarak eğitimlerine devam edecekler. İdari kadro ile ilgili olarak da çalışmalar tamamlandı ve önümüzdeki 2 ay içinde yeni atamalar yapılacak. Ancak bazı köylerde Nuri beyin de dediği gibi vatandaşların çocuklarının başka köylere gidecek olmalarından kaynaklanan sıkıntıları var”

 

KAPATILAN OKULLAR

“Bu önergenin Milli Eğitim Müdürümüzün Mecliste yapacağı sunumda daha detaylı bilgi alabiliriz ve bizim üzerimize düşen bir konu varsa yaparız. Bizim daha önce de gündeme getirdiğimiz atıl durumdaki okullar şimdi devreye girebilir. Derslik sıkıntısının olduğu bir dönemde bugün öğrenci azlığından dolayı kapatılan birçok köydeki okul yeniden açılabilir” dedi.

Editör: TE Bilişim