TAVUK-PİLİÇ

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitisünden Dr. Yavuz Dizdar’ın konuşmaları, konferansa katılan tavuk ve döner satıcıları tarafından provoke edilmek istendi. Adapazarı Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta Sakarya halkını döner, sucuk, et ve tavuklar konusunda uyaran Dr. Dizdar’ın konuşması sık sık kesilirken, konferansa ‘Piliç mi, tavuk mu?’ tartışması damgasını vurdu.

NASIL GELİŞTİ

Anons ile birlikte kürsüye gelen İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsünden Dr. Yavuz Dizdar daha konuşmasına başlarken ‘Ben tavuk eti yemiyorum’ deyip konuyu kansere getiremeden, arka sıralarda oturan tavuk ve döner satıcıları peş peşe söze atılıp Dr. Yavuz Dizdar ile polemiğe girdi ve konuşma yapmasına izin vermedi.

AKAR’DAN DESTEK

Olaya güvenlik görevlileri müdahalede bulunurken, bazı dinleyiciler böylesine önemli bir konferansın provoke edilmek istenmesine tepki gösterdi. ‘Biz buraya kanser konusunda bilinçlenmeye geldik. Sakarya böyle mi ev sahipliği yapıyor? Ev sahibi misafiri kovar gibi davranır mı?’ diyen dinleyicilere, konferansa davetli olarak katılan Kanserder Başkanı Nihal Akar da destek verince, ortam iyice gerildi.

SONUNA KADAR

Bazı tavuk ve döner satıcıları dinleyicilerin gösterdiği tepki üzerine salondan çıkarılmak istendiyse de, satıcılar salonu terk etmemekte ısrarcı davrandı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesini temsilen kürsüye gelen ve duruma el koyan bir görevli, ‘Sayın hocamızın konuşmasını tamamlamasına müsaade edin. Sorularınız varsa sonra tek tek söz alıp sorun. Karşılıklı konuşarak bir yere varılamaz’ dese de satıcılar Dr. Yavuz Dizdar’ın konuşmasını ısrarla kesmeye devam etti. 

Editör: TE Bilişim