Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın Sapanca, Arifiye, Geyve, Pamukova, Mekece bölgelerinde son zamanlarda kablo hırsızlığı olaylarının artması ve sinyalizasyon hattına zarar vermesinin önüne geçmek için bir ay önce İstanbul Halkalı Jandarma Komanda Taburundan Sakarya'ya gönderilen jandarma komandoların çalışmaları görüntülendi.


YÜKSEK
İl Jandarma Komutanlığı emrine verilen, 4 timden oluşan komandolar Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın Sakarya İl sınırları içerisinde kalan 45 kilometrelik hatta 24 saat görev yapıyor. Gece görüşü olan dürbünlerle hattı tarayan jandarma komandoları durumları şüpheli kişilerin kimlik sorgulamasını da yapıyor.

KABLOLAR ÇALINIYORDU
Komandoların korumaya başlamasıyla birlikte en çok hırsızlık olaylarının olduğu bölgede hırsızlıklar bıçak gibi kesildi. Önceden 35 hırsızlığın olduğu 51 şüphelinin yakalandığı 3 hırsız şüphelisinin de yüksek gerilime kapılarak yaşamını yitirdiği Sakarya'da, komandoların görev yapmasıyla birlikte tek bir hırsızlık girişimi dahi yaşanmadı.



Hepsi daha önceden doğu görev yapan komandolar, tam teçhizatlı olarak görev yapıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen Cumartesi günü YHT seferlerinin Temmuz ayının ilk haftasında başlayacağını ifade etti. Komandolar açılışa kadar görev yapacak.

Editör: TE Bilişim