Akyazı’da akrabalarının yanında geçici olarak kalan, Trabzon’un Araklı Pervane Köyü’nden olan Şenol Akgül’ün kızı 8 yaşındaki Damlanur Akgül doğumu sırasında annesini kaybettiği ve bebeklik döneminde anne sütü alamadığı için kalp kapakçığında delik meydana geldi.

KARGO ÜCRETİ

Damlanur’un kalp kapakçığı ameliyatından sonra İstanbul Çapa Çocuk Cerrahi bölümünde ayakta tedavi edildiğini söylen baba Şenol Akgül, ‘İlaç masrafları devlet tarafından karşılanıyor. Ancak kızımın ilaçları yurtdışından geldiği için her hafta kargo ücreti veriyorum. Kızım haftalık 480 liralık iğne sayesinde yaşama tutunuyor. Bu iğne yapılmazsa kızım gözümün önünde eriyecek’ dedi.

HAYIRSEVER

Epilepsi hastası olan ve çay ocağında çaycılık yaparak kızının hastalık masraflarını karşılamaya çalışan Akgül, annesinin emekli maaşı olmasa kızının tedavisin sürdüremeyeceğini söyleyerek, ‘Ne yapacağımı bilmiyorum, şaşırmış durumdayım. Hayatta en değerli varlığım kızım. Annemin emekli maaşı olmasa kızımın tedavisini sürdüremeyeceğim. Hayırseverlerin bize bir el uzatarak yardım etmelerini bekliyorum’ diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim