2002 yılından bu yana Türkiye genelinde faaliyet gösteren ve çocuk isteyen çiftlere destek veren (ÇİDER’inkonuğu  uzman tüp bebek doktoru Yeditepe Hastanesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu olacak.

YANLIŞ BİLİNEN HER ŞEY
Dernek Başkanı Sibel Tuzcu “Çocuk sahibi olamama sorunları bazen çok basit nedenlerden olabiliyor ve tüp bebek tedavileri ulaşılmaz  ve son nokta değil  bir çözümün parçası olmalı, kişiler gözlerinde büyütmemeli. Biz halkın gözünde tüp bebek tedavileri hakkında  yanlış bilinen her şeyi düzeltmeye çalışıyoruz. Tüp Bebek tedavisine ulaşılmaz bakmak yalnız Türkiye’ye özgü bir yaklaşım değil, 2012 yılının  rakamlarına göre dünya da 90 milyon çift çocuk sahibi olmak için mücadele ediyor ” dedi. Kısırlık tedavileri hakkında ayrıntılı bilgi verecek olan Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu toplantıya katılan konuklara tedaviler hakkında bilgiler verecek ayrıca raporlarını getiren hastaların evraklarını inceleyerek  sorularını cevaplayacak. Saat 14.00 de  Orhan Gazi Kültür Merkezi’nde ki toplantıya çocuk sahibi olmak isteyen çiftler davet edildi.

Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği ( ÇİDER ) Nedir?
2001 yılında  20 yıl tedaviden sonra 42 yaşında anne olan Sibel Tuzcu tarafından kurulan www.cocukistiyorum.com  da ki üyeler tarafından 2002 yılında kurulmuştur. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere ücretsiz muayene ve teşhisler, tedavi imkanları, hastanelerle anlaşmalar yaparak indirimler alır . 4100 gönüllüsü olan ve Sibel Tuzcu başkanlığında Türkiye genelinde 370 e yakın toplantı yapan ÇİDER,  uluslararası kısırlık derneklerine üyedir ve  Uluslararası  Kısırlık Hasta Tüketici  Birliğinin Türkiye temsilciliğini yapmaktadır.

Editör: TE Bilişim