MARKA ŞEHİR PROJELERİ

Kent Ekonomileri Forumu İl Danışma Kurulu’nda yer alan AKP Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, PESA Başkanı ve moderatör Prof. Dr. Fatih Savaşan, AK Parti İl Ekonomi İşleri Başkanı Mehmet Yılmaz, Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Öksüzali, Sakarya Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kadir Ardıç, Sakarya Üniversitesi İİBF Finansal Ekonometri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şakir Görmüş’ün hazır bulunduğu toplantıda açıklama yapan Uncuoğlu, son on yılda yakalanan ekonomik istikrarın sürdürülebilir olması ve 2023 hedeflerine ulaşılabilmesi için yeni hamleler gerektiği düşüncesinden hareketle düzenlenen Ekonomi Forumlarında “Marka Şehir” projelerinin geliştirilerek uygulanabilir hale getirilmesi için çalışmalar yürütüleceğini belirtti.

YEREL İNSİYATİF

Uncuoğlu, yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin, ülke genelindeki ekonomik istikrarın sürdürülebilir olmasını sağlamak içinkentlerin, ekonomik kabiliyetlerini, dolayısıyla firmaların ve diğer yerel ekonomik aktörlerin performanslarını arttırmaları şarttır. Bu çerçevede AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığımız, Kent Ekonomileri Forumu adı altında Türkiye’nin tüm illerinde sivil nitelikli ve istişareye dayanan bir yerel inisiyatif hamlesi başlatmıştır. Bu inisiyatifin hedeflerine ulaşması için, ulusal düzeydeki makro başarıya kent düzeyindeki yerel dinamizmin daha sistemli bir şekilde dâhil edilmesi zorunludur.

YÜKSEK KATILIM

Yerel potansiyeli belirleme ve harekete geçirme hamlesi olan Kent Ekonomileri Forumunun Sakarya’da gerçekleştirilen kısmı ile ilgili bilgi veren İl Başkanı Uncuoğlu, “Geçtiğimiz hafta  Elmas Garden Inn’de yaptığımız toplantımıza il bazında yüksek bir katılım gerçekleşmiştir.Ortaya çıkan “Sakarya Ekonomik Stratejisi”, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekonomi İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un önderlik ettiği Kent Ekonomileri Platformu’na iletilerek ‘Ulusal Kent Ekonomileri Stratejisi’ belgesine eklenecektir.” dedi.

SUNULACAK 5 MADDE

Sunulacak 5 madde ise şöyle oluştu; “Sakarya'nın Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi haline getirilmesi,  Sakarya Nehri ve Karasu Limanının entegre edilerek Sakarya'nın turistik ve lojistik merkez haline getirilmesi, Tarım arazilerinin bütünleştirilmesi ve tarım ürünlerinde çeşitliliğin sağlanması, BSakarya'nın sağlık üssü haline getirilerek yurtdışı sağlık turizminden pay alınması, Mobilya, otomotiv, gıda ve makine sektöründe kümelenmeye önem verilmesi.”

Editör: TE Bilişim