GENİŞ KATILIM

Foruma, AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, SESOB Başkanı Hasan Alişan, SASİAD Başkanı Aydın Bahar, belediye başkanları, STK Temsilcileri, daire müdürleri, oda başkanları ve iş adamları katıldı.

MARKA KENTLER

Forum toplantısı öncesinde konuşan AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, ‘21’nci yüzyıl ekonomide rekabet yüzyıldır. Bu rekabetin temelini de ‘Kent Ekonomileri’ oluşturmaktadır. Her kent, kendi öz yeteneklerini keşfederek, mukayeseli üstünlüklerine dayanan, sürdürülebilir bir kalkınma stratejisiyle diğer kentlerden farkını farkındalığını ortaya koymak durumundadır. Bu anlayışla ‘Kent Ekonomileri Forumu’, Türkiye’de kendi yerel potansiyelinden beslenen ‘marka ve yıldız kentler’ oluşturulması hedeflenmektedir’ ifadelerini kullandı.

VİZYONU PROJELERİ

Sakarya Üniversitesi profesörlerinden Prof. Dr. Fatih Savaşan moderatörlüğünde yapılan toplantıda, Sakarya’nın ekonomik vizyonu, projeleri, projelerin nasıl hayata geçirileceği, Sakarya ekonomisinde önemli rol oynayan ve oynayacak olan sektörlerin, alt sektörlerin ivme kazanması, pazarlama kabiliyeti gibi konular üzerinde duruldu.

Editör: TE Bilişim