Büyükakten’in eleştirilerinden milletvekili Engin Özkoç da nasibini aldı. Engin Özkoç’un “Ankara’da farklı, Sakarya’da farklı” algısı yarattığını öne süren Büyükakten, “Bu kirli siyaset anlayışı ile kendimin ve örgütümün aldatılmasını kabul etmiyorum” dedi.
İl Başkanlığı’ndan istifası sonrasında, gerekçelerini açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyen Yüksel Büyükakten, Büyükşehir Belediye Başkan Adayının belirlenmesi sürecinde yaşananların, kendi siyaset anlayışıyla örtüşmediğini belirtti.
Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’u ve parti içi muhalefeti eleştiren Büyükükten, şunları kaydetti:
“Yaptığına inanmama rağmen örgüt tabanında oluşan, (Kentimizde tüm teşkilatla eşgüdüm içerisinde çalıştığımız görüntüsünü veren Milletvekili Sayın Engin Özkoç'un Sakarya'da ve Ankara'da farklı söylemler içerisine girmesi ve yaptığı yanlış siyaset sebebiyle, yıllardır ilk kez ciddi manada ağırlığımızı koyacağımız Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sürecinde her geçen gün kan kaybediyoruz) algısını yenemedik, düzeltemedik.
İl yönetimi olarak yaptığımız oylamada 17 Ecevit Keleş, 4 Raşit Dünya şeklinde çıkan sonuç, kamuoyu yoklamalarında aday adayı Ecevit Keleş'in ezici üstünlüğü gibi elimizde bilimsel ve somut sonuçlar olmasına karşın Ecevit Keleş’in Genel Merkezimiz daha açıklamamıştır.
Tek derdi Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sakaryamızın tümü genelinde yerel iktidar olması olan ben Yüksel Büyükakten, bu kirli siyaset anlayışı ile kendimin ve örgütümün aldatılmasını kabul etmiyorum.”

ÖZKOÇ’UN ÖNERİSİ

Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un Ecevit Keleş’in Büyükşehir belediyesi, Raşit Dünya’nın da Adapazarı Belediyesi’ne aday gösterilmesine ilişkin önerisine de değinen Büyükakten, şöyle devam etti:
“Engin Özkoç’un Sakarya genelinde puanlarımızı arttıracağımızı belirttiği önerisine biz de inandık ve tüm gücümüzle destekledik. Ancak itiraf etmeliyim ki; çok bilmiş ve sayıları 3-5’i geçmeyecek insanı ikna edemedik. Ancak bu insanlar Engin Özkoç’un yapmadıkları ve söylemediklerini söyleyerek kamuoyunu yanıltmak için çaba harcamaktadırlar.
Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nuh adaylarımıza “Ankara’ya gelmek yerine sahalarda olun” şeklindeki önerisine uyarak sabah namazında bir köyde başlayıp gece yarısında evine dönebilen Ecevit Keleş’e teşekkür ederim.
Kendisine ayak uyduramadığım ve adaylığının bir an önce açıklanmasını başaramadığım için özür dilerim. Ama inanıyorum ki emekleri boşa gitmiyor.  Sakarya’nın her yerinde ikinci kez Umudumuz Ecevit ve CHP diyen insanlara rastlamak bizi onurlandırıyor ve üzüntümü azaltıyor.”

Editör: TE Bilişim