15 GÜNDE BİR

Keleş ve Yönetim Kurulu üyeleri parti binasında basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Keleş arazi çalışmaları nedeniyle uzun zamandır basın toplantısı düzenleyemediklerini kaydederek, bundan sonra hem Sakarya hem de ülke gündemine dair her hafta olmasa bile 15 günde bir basın toplantısı düzenleyeceklerini kaydetti.

SON BİR YILDA

Çalışmalarda CHP’nin her kesimi kucaklamaya devam ettiğine dikkat çeken Keleş, “Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla yola çıkıyoruz. Bugün bir seneyi aşkın bir süredir görevdeyiz ve sürekli olarak partimizin oy oranı artmakta. En son yapılan ankette oy oranımız Sakarya için yüzde 25’e çıkmış durumda. Bunda partimizin her üyesinin büyük katkısı var. Birileri bizim bu yükseliş ivmemizi aşağıya çekmeye çalışsa da CHP yükselmeye devam edecek” dedi.

800 TRİLYON BORÇ

10 yıl öncesinin Sakarya’sı ile şimdiki arasında hiçbir fark yok. Kaldırımları betondan parkeye dönüştürmekle vizyon sahibi olunmuyor. Biz bu vizyon içinde değiliz. 1994 yılında borçsuz olarak devrettiğimiz o zamanki Adapazarı Belediyesi bugünkü Büyükşehir Belediyesi 800 trilyon borçlu durumda. Bütün kent kanunu ile Sakarya merkezine hizmet veremeyen zihniyet nasıl olacak ta Kocaali’nin Karalar Köyüne hizmet götürecek? Bunu ancak CHP yapar.

CEPSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm projelerinin dar gelirli ve özellikle romanların oturduğu mahallelerden başladığını sorgulayan Keleş, “ Önemli bir proje ama şehir merkezinde 1999 depreminden kalan çürük binalar dururken dar gelirli ve Roman Mahallerinde başladı. Kentsel dönüşümden ziyade cepsel dönüşüme dönüştüğünü gösteriyor. Depremi hepimiz yaşadık, acılarını hala yaşıyoruz. CHP olarak bu konuda da projeler hazırlıyoruz. Yapacağımız ilk işlerden biri de insanlarımızın can güvenliğini sağlamak ve onları hak ettikleri gibi konutlar yapmak olacaktır” diye konuştu.

5 KİŞİLİK GEÇİCİ YÖNETİM

Sakarya’nın en büyük sorunlarından biri olan içme suyu boru hatlarında ‘asbest boru’

açıklamasının sonunda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Keleş, Kocaali ilçe örgütünün istifa etmesi ile ilgili olarak, “Kocaali ilçe örgütümüz 17 Mayıs günü istifa dilekçelerini gönderdiler. 20 Mayıs tarihinde il yönetim toplantısında konuyu görüştük ve o akşam 5 kişilik geçici bir yönetim atadık. Kimse CHP’nin önünde değildir. CHP’nin her üyesi hem CHP’nin hem de halkımızın hizmetkârıdır. Buna Ecevit Keleş de dahil” diyerek cevap verdi.

 

Editör: TE Bilişim