Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen okul sütü programı kapsamında daha önce iki kere ertelenen okul sütü dağıtımı dün  Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir  tarafından yapılan, "İlimizde 15 Şubattan itibaren dağıtıma başlandı" açıklamasına karşın Kaynarca'da öğrenciler dün de okul sütü içemedi.
SÜT GİTMEMİŞ
Okul sütünün öğrencilerde süt içme alışkanlığı sağlaması, dengeli beslenme ve sağlıklı gelişim sağlamaları amacıyla ana sınıfı, ilkokul öğrencilerine haftanın üç günü dağıtılacağı açıklanmıştı. Basın açıklamasında "Öğrenciler dağıtılan sütleri keyifle içti" denilse de Kaynarca'da süt dağıtımın yapılmaması bazı öğrenci velilerin tepkisine neden oldu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hİdayet Tekin Yazıcı, "Okul sütü dağıtılacağı daha önce açıklanmıştı. Ancak benim bu konuyla ilgili hiç bir bilgim yok. Okullara süt gitmemiş" diye konuştu.
BİLGİ GELMEDİ
Kaynarca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ulvi Özerdem ise, "Süt dağıtımına peyderpey başlandı. Önümüzdeki günlerde Kaynarca'da da dağıtılacak. Ancak günü hakkında bir bilgi yok" dedi.

Editör: TE Bilişim