FABRİKA
Fabrikasının Sakarya’ya kurulması durumunda Sakarya’da 400 yan sanayi bu işten faydalanmış olacak. Gezide ayrıca Hendek’e kurulması planlanan katı atık fosil yakıt ve enerji üretim fabrikası hakkında da görüşmeler yapılacak. Hendek’te kurulması planlanan fabrikanın eğitim fabrikası ve AR-GE fabrikası olacak.
HEYET
24 Şubat’a kadar Almanya’da kalacak olan heyette, AKP Milletvekili Şaban Dişli, Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, SAÜ’den Prof. Dr. Fatih Üstel, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, SAÜ’den Yrd. Doç. Dr. A. Suna Erses Yay, İTÜ’den Dr. Kubilay Yay, Turgay Aykut ve çeşitli illerin belediye başkanları bulunuyor.
ÖZEL ATIK
Dört gün sürecek programda Imtech yenilikçi çevre teknolojilerinin tanıtımı, belediye açısından çöp geri kazanımı, çevre koruması için ne yapabilir, hammadde olarak çöp ve çöplükten geri dönüşüme ve enerji kazanımına giden yeni yollar, özel atık değerlendirme gibi konular da işlenecek.
KONULAR
Hendek'te çevre dostu çöp işleme ve ikame yakıtların üretilmesi için bir pilot tesisin ve bir araştırma işbirliği ve eğitim merkezinin kurulması, bina ve stadyum teknolojisinde enerji verimliliği ve çevre koruma hakkında tartışma, Stadyumlar ve arenalar için enerji verimliliği yüksek kullanım modellerinin sunulmasıyla, liman şehirlerinin çöp problemleri ile ilgili toplantılar yapılacak.

Editör: TE Bilişim