Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlene karne dağıtım törenine katılan Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya'da ki eğitim kalitesini daha da yükseklere çıkarmak istediğini söyledi.

Sakarya'da 184 bin öğrenci karneleri alarak 2013-2014 eğitim öğretim yılına veda etti. Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine Çocuklara karneleri ise Vali Hüseyin Avni Coş takdim etti.Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Adapazarı Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, okul yönetici ve öğretmenlerinin de hazır bulunduğu törende Vali Hüseyin Avni Coş karneleri dağıttıktan sonra çocuklarla sohbet etmeyi ihmal etmedi. Gelecekte ki meslek tercihlerini soran Vali Coş, eğitim hayatlarında başarılar diledi.

VELİLERE UYARI

Karne törenin ardından öğretmenlere ve velilere karnelerde ki notlar konusunda uyarılarda bulunan Vali Hüseyin Avni Coş,  "Zayıf notlar karşısında anlayışlı olmalı ve tahammülümüzü kontrol etmeliyiz. Özellikle velilerin okul yönetimiyle birlikte başarısız öğrenciler için işbirliği içerisinde olması gereken hassas bir zaman" dedi.

YETERSİZ EĞİTİM

Sakarya'da ki eğitim ve öğretimde yaşanan sorunları en aza indirme hedefinde olduğunun altını çizen Hüseyin Avni Coş,  yetersizliğe dikkat çekerek "Sakarya'da elde edilen başarısını daha da yükseğe  çıkarmak için çalışmalara başlayacağız. Eğitimde varmak istenen nokta bu değil. Sakarya'da ki eğitim çıtasını daha da yükseklere çıkartacağız" diye konuştu.

Levent ERİŞ

Editör: TE Bilişim