Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ tarafından Karapürçek’te hayata geçirilen projeleri değerlendirerek, “31 Mayıs Cuma günü Karapürçek İçmesuyu Artıma Tesisi’nin devreye alıyoruz. Karapürçekli vatandaşlarımızın çeşmelerinden uzun yıllar yüksek düzeyde arıtılmış, berrak su akacak” dedi. 

 

BİRİNCİ SINIF SU

Devreye alınacak arıtma tesisi ve yapımı biten isale hatları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimizde çeşitli projeleri hayata geçirerek vatandaşlarımızın yaşam standartlarını arttırmayı hedefliyoruz. Uyguladığımız projelerle her ilçemiz olduğu gibi Karapürçek de hızlı bir gelişim gösteriyor. Kanlıçay ve Uludere İsale Hatlarının tamamlanmasının ardından inşa ettiğimiz Karapürçek İçmesuyu Artıma Tesisi’ni 31 Mayıs Cuma günü devreye alacağız. Artık Karapürçekli vatandaşlarımız uzun yıllar birinci sınıf sağlıklı su içecek” şeklinde konuştu.

2 BİN METREKÜPLÜK DEPO

Başkan Toçoğlu, konuşmasının son bölümünde, “Karapürçek İçmesuyu Arıtma Tesisimiz, yıllık 2,5 milyon metreküp suyu arıtabilecek kapasitede. Ayrıca inşa ettiğimiz 2 bin metreküplük depo ile özellikle Karapürçek merkez olmak üzere civar köyler beslenecek. 31 Mayıs Cuma günü devreye alacağımız arıtma tesisi, isale hatları ve deposu ile toplamda 3 Milyon Liraya mal olan yatırımlarımız ile Karapürçekli vatandaşlarımızın çeşmelerinden uzun yıllar yüksek düzeyde arıtılmış, berrak su akacak” dedi. 

Editör: TE Bilişim