Kadın girişimcilerin ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesine katkı sağlayan 10 bin Kadın Girişimci Sertifika Programı,  SATSO Kadın Girişimciler Kurulu daveti ile Sakaryalı kadın girişimcilere tanıtıldı. Programın konuğu 10 bin Kadın Türkiye Program Yöneticisi İmge Kaya Sabancı idi.

BÜYÜK İLGİ

Özyeğin Üniversitesi'nin Goldman Sachs ve Goldman Sachs Vakfı ile birlikte yürüttüğü 10 bin Kadın Girişimci Sertifika Programı, Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde Sakaryalı Kadın Girişimcilere tanıtıldı. Sakarya Ticaret Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, SATSO Yönetim Üyesi Fatma Aygün Kahya, Vali Mustafa Büyük’ün eşi Emine Büyük, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş’ın eşi Hatice Aktaş, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, İmge Kaya Sabancı ve program mezunları katıldı.

GÖNÜLDEN DESTEK

Programın açılış konuşmasını yapan İffet Hacıeyüpoğlu, kadın girişimciliğinin desteklenmesinin bir ülkenin ekonomik büyümesi, istihdam oluşturması ve rekabet gücünün arttırılmasında büyük önem taşıdığını belirtti. Kadınların toplumun mimarı olduğunu kaydeden Hacıeyüpoğlu, “Bir toplumun yapısının şekillenmesi, değişmesi ve gelişmesi kadına bağlıdır. Bu kapsamda Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu olarak girişimci sayısının artması ve kadınlarımızın kendilerini geliştirebilmesi için birçok program ve çalışmayı hayata geçiriyor, başarılarını gündeme taşıyor, onlara cesaret aşılıyoruz. Ayrıca sivil toplum örgütlerimiz ve özel sektör kuruluşlarımız tarafından yürütülen projelere gönülden destek veriyoruz” dedi.

ÜCRETSİZ EĞİTİM

Toplantıda konuşma yapan 10 bin Kadın Türkiye Program Yöneticisi İmge Kaya Sabancı ise kadın girişimcilere rehberlik etmek amacıyla hayata geçirilen 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan mezun olan kadınların iş dünyasında önemli yankı bulan başarılara imza attıklarını belirterek, “Sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülen 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan Türkiye'de bugüne kadar toplam 274 kadın girişimci ücretsiz eğitim aldı. Global dünyanın gerektirdiği yönetim becerileri ve bilgi donanımları ile programdan mezun olan kadınların yüzde 80’e yakını işlerini ciddi oranlarda büyütmeyi başardı.

NASIL BİR EĞİTİM?

10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı kapsamında üç aya yayılmış bir süre içerisinde toplam altı haftada 182 saat eğitim veriliyor. Eğitimler; “girişimcilik ve sermayeye erişim”,  “pazarlama ve satış”, “organizasyonel planlama ve süreç yönetimi”, “muhasebe ve finans”,  “ticaret ve iş planı geliştirme” ve “iş planı değerlendirme” konularını içeriyor.

Programı tamamlayıp sertifikasını alan her kadın girişimci, mezun olduğu günden itibaren en az bir yıl süre ile izleniyor ve işini büyütebilmesi için mentörlük ve koçluk hizmetlerinden yararlanıyor.

Editör: TE Bilişim