Karadeniz'de kaçak motorin taşıdığı iddiası ile 2004 yılında el konularak, Karasu ilçesi sahilinde, Sakarya Nehri ağzına demirleyen, aradan geçen 9 yıl içerisinde yarıya kadar batan 'Alize 5' adlı tekne, mahkemece verilen el koyma kararının, Yargıtay tarafından onaylanmasının ardından, Kocaeli Tasfiye İşletme Müdürlüğü'nce ihaleyle 93 bin liraya satıldı.

KADERİNE TERK EDİLDİ

'Alize-5' adlı sac tekne 17 Aralık 2004 tarihinde Ereğli Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri tarafından motorin kaçakçılığı suçlamasıyla yakalanarak, Sakarya Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü noktada nehir ağzına demirletildi. 29 Aralık 2004'de Yenimahalle'deki Liman Başkanlığı'na yediemin olarak teslim edilen tekne, o günden beri kaderine terk edildi. Tekne sahibi, kaptan ve mürettebatı hakkında Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 Mart 2005 tarihinde açılan dava sürerken, 3 milyon lira değerinde olduğu belirtilen tekne de yarıya suya gömüldü.

93 BİNE SATILDI

Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi yarıya kadar batan teknenin tamamen batmadan kurtarılması için yapılan başvuruyu, 'Davanın Yargıtay aşamasında bulunduğu gerekçesiyle teknenin yerinin değiştirilemeyeceği' görüşüyle reddetti. Ancak yağışlarla birlikte tekne iyice yan yatarak su almaya başladı büyük bölümü sulara gömüldü. Bu arada karara çıkan davada tekneye el konulması kararlaştırıldı. Karar Yargıtay tarafından da onaylandı. Yargıtay kararının ardından, Kocaeli Tasfiye İşleri Müdürlüğü'nce satışa konulan tekne ihaleyle 93 bin liraya satıldı. Satış işleminin, Tasfiye İşleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmasıyla kesinlik kazanacağı bildirildi. 

Editör: TE Bilişim