İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Sapanca, Akyazı, Pamukova, Erenler ve Geyve ilçelerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, tarihi eser, kaçak işçi, akaryakıt ve sigara ele geçirildi.

 

Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, önceki gün Sapanca ve Akyazı ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, bir adet mermer Kral Mezarı kapağı, 13 adet sikke, 2 adet Haç, 13 adet muhtelif takı, 1 adet çömlek ele geçirildiği bildirildi.

 

Pamukova İlçesinde ise bir mermer ocağında kontrol yapıldı. Aramalarda yurda yasadışı yollardan girmiş ve ucuz işgücü olarak kanuna aykırı şekilde çalıştırılan Afgan uyruklu 6 kişi yakalandı. Şahıslar hakkında sınır dışı işlemleri başlatılırken işletme hakkında da idari yaptırım uygulandı.

 

Erenler İlçesinde D-100 Karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde ise piyasaya sürülmekte olan piyasa değeri yaklaşık 25 bin lira olan 6 bin 650 litre kaçak motorin ele geçirildi.

 

Jandarmanın Geyve İlçesine bağlı Şerefiye Köyünde faaliyet gösteren bir işletmede gerçekleştirdiği operasyonda da piyasa değeri yaklaşık 23 bin lira olan çeşitli markalarda toplam 572 paket kaçak sigara bulundu.

 

Olaylara karışan toplam 16 şüpheli şahıs, haklarında işlem yapılarak adli makamlara sevk edildi.

Editör: TE Bilişim