ve iyi niyetli

gazetecilik yapmak isteyenlerin her zaman yanında olacaklarını söyledi.

 

DENETLEME YETKİSİ

BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “Bunlar ülkemize büyük katkıda bulunuyor. Bunlar milli birlik olmak gerektiği zamanlarda top yekün ayağa kalkıyor. Halkı bilgilendirme konusunda ellerinden geleni yapıyorlar. Biz bu tür gazeteciliğin önünü açmak desteklemek için ve naylon gazeteciliğin önüne geçmek için tedbirlerimizi biraz daha sıklaştırıyoruz. Bu konuda bizim her an her yerde denetleme yetkimiz var. Bu yetkilerimizi kullanmaya devam edeceğiz.”

 

BASININ GELECEĞİ

“İlan alan gazeteler unutmasınlar ki kendilerini denetleyen ve bunlar ilan alabilir diyen arkadaşlarımız sayesinde ilan alıyorlar. Onların sayesinde ilan alıyorsunuz ve onlar bir eksiklik gördüğünde ceza kestiklerinde onları düşman olarak görmeyeceksiniz. Bizim arkadaşlarımız Basın İlan Kurumu üyeleri, kontrol kurulu üyelerinin hepsi basının geleceği için uğraşan insanlardır. Dolayısıyla bu görevlerini yapmaya devam edeceklerdir. Bundan herkes emin olsun ki, bütün meslektaşlarımız duysun ki daha önce de öyleydi bundan sonra da öyle”

 

YENİ TEDBİRLER

“Yalan haber olmayacak, iftira haberleri olmayacak, haber yapacaklar. Bunun denetim kurulları var. İyi niyetli gazetecilik yapmak isteyenin yanında olacağız. En sağdan en sola iyi niyetli gazetecilik yapmak isteyenin yanında olacağız. Daha iyi maaş versinler diye hak edenlerin daha iyi maaş alması için çalışıyoruz. Yapmak gerekiyorsa yeni tedbirler almak gerekiyorsa bunları zaman içinde yapacağız”

Editör: TE Bilişim