İşsizlere yol haritası belirlemek için analiz yapan İŞKUR, işe organize sanayiden başladı.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kurum hizmetlerinin artırılması, yaygınlaştırılması ve kaliteli hizmet sunabilmesi için Kurumda görevli İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla İşgücü Piyasası Talep Araştırması (İPTA) uygulamasına başladı.

1760 İŞYERİ

2013 yılı için İl İşgücü Piyasası Talep Araştırması’nın (İPTA) alan çalışması Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 15 Mayıs–30 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İŞKUR ve ilgili paydaşların desteğiyle hazırlanan “İşgücü Piyasası Talep Araştırması İşyeri Bilgi Formu”, TÜİK’le birlikte tespit edilen 10 ve üzeri işçi çalıştıran 1760 işyerinde uygulanacak. Bu çalışmayla ilimizde istihdam ve işsizlik sorununun çözümü için işgücü yapısı, sektörler bazında personel, eğitim, nitelik vb. ihtiyaçları belirlenmesine yönelik bilgi derlenmesi amaçlanmaktadır.

KAYITLI İŞSİZ

Çalışmalarla ile ilgili bilgi veren Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, “İşgücü piyasası araştırmasıyla, ilimizdeki işgücü piyasasının ayrıntılı bir fotoğrafı çekilecektir. Yapılacak olan işyeri ziyaretleri ile işverenlerin talepleri anında alınabilmekte, ihtiyaç duyulan işgücü İŞKUR’a kayıtlı işsizlerden sağlanabilmektedir. Bu analiz çalışması, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün vizyon çalışmalarını da şekillendirmektedir” dedi.

DANIŞMANLAR

Kaya sözlerine şöyle devam etti; “Talep edilen işgücü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından açılacak olan kurslara da yön gösterdiği gibi, gelecekte ihtiyaç duyulacak mesleklere de ışık tutmaktadır. Kurumun uzman personeli olan İş ve Meslek Danışmanları,  başta organize sanayi bölgeleri olmak üzere ilimiz için önceden belirlenen küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde araştırma çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim