Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sakarya Üniversitesi’ndeki meslek yüksek okullarında uygulanan 3+1 modelini övdü ve  “3+1 artık sadece daireler için kullanılmıyor. Sakarya’da da üniversite eğitiminde bir model olarak kullanılıyor. Ben kendilerini bu konuda tebrik ediyorum” dedi.
Türk Traktör Fabrikası’nın açılış töreni için Sakarya’ya gelen Bakan Fikri Işık, Sakarya Üniversitesi Teknokenti’ni ziyaret etti.  Bakan Işık, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile birlikte Teknokent’teki firmaların ürünlerinin bulunduğu standı gezdi.
Teknokent ile ilgili yetkililerden bilgi alan Bakan Işık, Türkiye’deki sanayi üretiminin yaklaşık yüzde 70’inin Marmara Bölgesi’nde yapıldığını ifade ederek, yüksek teknolojiye geçişte üniversitelerin katkısının önemli olduğunu vurguladı. Üniversite sanayi işbirliğinin özellikle Marmara Bölgesi açısından önemine değinen Işık, “Eğer üniversitelerimiz sanayicilerimizin yanında ve arkasında olmazsa, biz bu değişimi, dönüşümü, geçiş sürecini başarılı ve sürdürülür kılamayız” dedi.

3+1 UYGULAMASI

Sakarya Üniversitesi’nde başarıyla uygulanan ‘3+1 Uygulamalı Eğitim Projesi’nden de söz eden Bakan Işık, şöyle devam etti:
“3+1 artık sadece daireler için kullanılmıyor. Sakarya’da da üniversite eğitiminde bir model olarak kullanılıyor. Ben kendilerini bu konuda tebrik ediyorum. Bizim eğitim sistemimizdeki en önemli eksikliklerden biri, öğrencilerimizin pratik yapmaması. Sakarya Üniversitesi’nin bu açığı görüp buna yönelik bir model geliştirilmiş olması beni çok sevindirdi. Artık üniversite mezunu olmak sadece meslek sahibi olmak anlamına gelmiyor. Özgüveni yüksek, hayata hazır, kendinden emin gençlerin yetiştirilmesi, artık üniversitelerin temel hedeflerinden. Girişimci gençlerin yetişmesi de önemli.”

Bakan Işık, Teknokent ziyaretinin ardından yapımı tamamlanan SAÜ Kampüs Camisi’ni de gezdi.
 

Editör: TE Bilişim