Manisa Soma’da kömür ocağında yaşanan facia ülkeyi yasa boğarken, Türk İş İl Temsilcisi Cemal Yaman ve işçiler TÜVASAŞ önünde eylem yaptı ve bugün için bir günlük iş durdurma kararı aldı.
Konuyla ilgili TÜVASAŞ Genel Müdürlüğü önünde çok vagon işçisine karşı bir açıklama yapan Türk-İş Sendikası İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Yaman, 15 Mayıs'ta Türk-İş'in örgütlü olduğu bütün fabrikalarda üretimin 1 günlük durdurulacağını belirtti. Belirtilen tarihte Türk-İş'e bağlı birçok fabrika işçisinin işe saatinde geleceğini fakat çalışma saatinde yas tutmak suretiyle üretimin yapılmayacağını belirten Yaman konuyla ilgili yaptığı konuşmada hükümete seslendi.

TAŞERONLAŞMA BİTSİN
Ak Parti Hükümetinin taşeronlarla ilgili çıkarılan kanunları sendikalara benimsetilmesi gerektiğini belirten Başkan Yaman, aksi halde kanunların çıkarılmaması gerektiğini dile getirerek, “Çıkarılmak istenen taşeronlar ile ilgili kanunu sendikalara benimsetmeden çıkarmayınız. Örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırınız. İstihdam Bürolarını derhal kapatınız. Kamuda uygulanmak istenen kısmı çalışmadan vazgeçiniz." şeklinde konuştu.

BAŞSAĞLIĞI
Hükümetin tarafından faaliyet gösteren fabrikaların işverenlerine iş sağlığı ve meslek hastalıklarıyla ilgili çıkarılan kanunların uygulatılması gerektiğini aktaran Başkan Cemal Yaman, küçük yaşta çocuklara kalifiye eleman seviyesindeki işi yaptırılmaması gerektiğini kaydetti. Yaman sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşanan Soma faciasının son olmasını diliyoruz. Şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına ve tüm çalışma hayatına sabırlar diliyoruz."

Editör: TE Bilişim