Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden, İş ve Meslek Danışmanları ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, Rehber Öğretmenleri tarafından, ortaokulların son sınıf öğrencilerine, meslek seçiminin önemi ve meslek seçerken dikkat edilecek hususlarla ilgili ‘Mesleğe Yöneltme Çalışmaları’ yürütülüyor.

DOĞRU KARARLAR

Meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin, velilerinin ve öğretmenlerinin bilgi ve ilgi düzeyleri artırılarak, kişilerin kendini tanımasına, meslek ve çalışma hayatı ile ilgili bilgi ve eksikliklerinin giderilerek, meslek seçimlerinde doğru kararlara ulaşmalarına katkı sağlamak amaçlanıyor. Eğitimlerde, meslek seçiminin, yaşam biçimi anlamına geldiğine, gençlerin ilgilerine, yeteneklerine ve beklentilerine uygun meslek seçmeleri halinde kaliteli ve mutlu bir yaşam sürdüreceklerine vurgu yapıldı.

EĞİTİME DEVAM

2012 yılında 49 okulda 3 bin 589 ortaokul son sınıf öğrencisine ‘Mesleğe Yöneltme Çalışmaları’ eğitimi veren kurum 2013 yılında eğitimlerini artırarak devam etmeyi planlıyor. Yürütülen bu faaliyetlerle ilgili değerlendirme yapan Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, meslek seçiminin geleceği etkileyen en önemli kararlardan biri oluğunu belirterek, ayrıca anne babalara da, çocuklarının meslek seçimi yaparken yanlarında olmalarını, onlar için en iyi kararı desteklemelerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim