Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Hürriyet Gazetesi’nde önceki gün yer alan söyleşide Sakarya’nın inszan kaçakçılığının merkezi olduğu yönünde açıklama yapan Yahya Durmaz’ın iddialarıyla ilgili herhangi bir çalışma olmadığını bildirdi.
Vali Mustafa Büyük, Durmaz'ın "Dünyadaki insan kaçakçılığının merkezi Sakarya" sözlerine tepki gösterdi ve bu iddiaları ciddi bulmadığını söyledi.  Vali Büyük, "Bu iddiaların üzerinde fazla durmaya bile gerek duymuyorum. Cevap vermeme bile gerek yok. Benim buna söyleyecek sözüm yok” dedi. Durmaz’ın iddialarının sorgulanacak, araştırılacak bir yanı olmadığını da dile getiren Vali Mustafa Büyük, “O iddialarla ilgili Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne yansıyan bir durum da yok. Emniyet'te ‘insan kaçakçılığı’ iddiasıyla ilgili hiçbir çalışma söz konusu değil" diye konuştu.

NE DEMİŞTİ?

Ferizli'de oturan, daha önce aralarında ünlü kişilerin de bulunduğu ziyaretçilerine suyla fal bakmasıyla tanınan Yahya Durmaz,  Sakarya’nın adını insan kaçakçılığının merkezi olarak gündeme getirdiği açıklamasında şunları söylemişti:
“Dünyadaki insan kaçakçılığının merkezi Sakarya. Ortadoğu'dan kaçırılan çocuklar da mülteciler de hep buradan Ege, Trakya ve Karadeniz'e gönderiliyor. Her kaçağın bir Sakarya macerası var. Nedeni, Sakarya'nın, büyük şehirlere girmeden önceki ilk kapı olması... Anadolu topraklarından Avrupa'ya geçerken en sakin şehir burası... Coğrafya da saklanmaya, gizlenmeye uygun."

Editör: TE Bilişim