TEMİZ HENDEK

İlçe girişinde ve mahalle aralarında inşaat malzemesi (kum, mıcır, kiremit, tuğla, demir)  satan firmaları, radikal bir kararla Akova Mahallesi’ne taşıyan Hendek Belediyesi, ilçe girişindeki görüntü kirliliğine son veriyor. 25 bin metre kare alanı 12 parsele bölen Hendek Belediyesi, site girişine Belediye kontrol noktası ve belediyeye ait bir kantar da yaparak, düzenli bir site oluşturuyor. Bir süre önce kaba inşaat malzemeleri satıcıları, inşaat demircileri, kumcuların temsilcilerini toplayarak, bu sektörlerde faaliyet gösteren ticarethaneleri şehir dışına çıkarmak istediklerini belirten Başkan İnci, projeyi kısa sürede hayata geçirdi.

YAŞANABİLİR HENDEK

Başkan İnci, yaptığı açıklamada şehir içinde görüntü ve çevre kirliliğine neden olan iş kollarının şehrin dışında ki müsait alanlara taşınması gerektiğine vurgu yaparak, “Amacımız, karşılıklı görüşlerden çıkan en iyi sonucu uygulayarak şehir merkezini rahatlatıp Hendek’i yaşanabilir en güzel kentlerden biri haline getirmek. Site girişine belediye kontrol noktası yaparak ve yine belediyeye ait bir kantar koyduk. Böylece her firma kantar yapma zahmetinden kurtulacak. Ayrıca vatandaşlarımız tüm firmaları aynı yerde bulma imkanına sahip olacak. Burada her firmanın malzemesini koyabileceği alanlar ve 70 metrekare bürolar olacak.” dedi

MUTLU ŞEHİR HENDEK

İlçenin güzelleşmesi için tüm çalışmaları yapacaklarını söyleyen İnci, “Ben yaptım, oldu, mantığıyla hareket etmiyoruz. Bizim 1999’da ilk sloganımız ‘Gelin Hendek’i birlikte yönetelim’ idi. 1999’dan bu yana aynı düşünceyle hareket ediyor, istişareye ve ortak akıla önem veriyoruz. İlçemizi güzelleştirirken ve geliştirirken karşılıklı memnuniyet bizim için çok önemli. Çünkü bu şehir hepimizin, tek taraflı memnuniyet asla arzu ettiğimiz bir durum değil. Bu şehir güzelleşecek, bu şehir gelişecek ve hep beraber mutlu olacağız” dedi.

 

Editör: TE Bilişim