GENİŞ KATILIM
OKM’de verilen İnşaat Sektöründe Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme konulu konferansa Vali Mustafa Büyük, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bahaettin Kaptan, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Aydın, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Hasan Alişan,  İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar ve firma temsilcileri katıldı.
ELİMİZDEN GELENİ
Konferansın ilk açılış konuşmasını yapan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli,
‘Şehirleri yapan insanlardır. Bu mesleki yeterlilik belgesi ile eğitimsiz usta kalmayacak. Binalar depreme daha dayanıklı daha sağlam yapılacak. Bizde belediye olarak bu konuda elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz’ şeklinde konuştu.
DEPREM ÖLDÜRMEZ
Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş, nitelikli eleman yetiştirmenin inşaat sektöründe çok önemli olduğuna vurgu yaparak, ‘Bilinen bir gerçek var. Deprem öldürmez insan öldürür. Doğu Marmara’da geçmişte bu acıyı yaşadı bu acıların tekrar yaşanmaması için bu eğitimleri vermek bizim için çok önemli’ dedi.
AYAK UYDURMAK
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye’nin hedeflerine hızla ulaştığına dikkat çekerek, ‘Bu konuda her kuruma görev düşüyor. Bunların başında da üniversiteler geliyor. Dünyadaki gelişmelere ayak uydurmak gerek’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim