4 YILLIK TABLO

Tunatan Tesisleri’nde gerçekleştirilen Hendek Belediyesi 4 yıllık Faaliyet Raporu toplantısına çok sayıda basın kuruluşu ilgi gösterdi. Başkan Ali İnci 2009 seçimlerinden bu yana 4 yıllık hizmet raporunu sunarak söz verdiği projelerini anlattı. Hendek’in en büyük eksiklerinden biri olan doğalgazı ilçenin tamamına ulaştırdıklarını ve yapımı devam Hendek Devlet Hastanesi’nin inşaatını 1 yıl olmadan bitireceklerini söyleyen İnci, ‘Bu hizmetlerimiz olması gerekenlerdi. Bununla birlikte işsizliği de büyük zahmetlerle hayata geçen Hendek OSB’ye  Bel-İş ile kalifiye elemanlar yetiştirdik. İşsizliği bitirdik.’

SEÇİM BEYANLARI

14 yıldan bu seçim beyannamelerinde ki sözlerini yerine getirdiğine dikkat çeken Başkan İnci,

Makam koltuğu kırık bir belediyeden bayrağında 5 yıldızı olan, Tarım, Eğitim, Turizm, sanayi ve şehircilikte dünya standartlarını yakalamış bir Hendek’e sahip olduk.Ben belediye başkanı olmadan önce alt yapımı hazırladım.İğneden ipliğe belediyeciliği hizmeti biliyordum. Daha sağlıklı yapılar yapabilmek için, ben ki Türkiye’de daha konuşuluyorken, Hendek’e zemin etüdü yaptım. Biz yüksek binaya karşı değiliz. Sağlıklı bina yaptıktan sonra depremden korkmaya gerek yok. Bilerek öğrenerek başkan oldum" şeklinde konuştu.

DÖNÜŞÜM ANITLARI

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin öncüleri olduklarının da altını çizen İnci, "Kış şartlarına rağmen  6 ay gibi bir sürede 300 konut yaparak imkansızı başardık.Kemaliye Mahallesi etabını da 18 dediğimiz halde yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Yıkıyoruz ama anılara saygı gösteriyoruz. Teyzemin evini bile yıktım. Dönüşüm noktalara anıtlar yaparken burada yaşayanların adlarını da üste yazacağız. İkna yoluna giderken kimsenin gönlünü kırmadan, adaletli davrandık’ dedi.

BAYRAKTEPE’Yİ SATSAK…

Belediyenin 20 bin TL bütçesi olduğuna da dikkat çeken İnci, ‘Bu rakamla imkansızı başarıyoruz.  Tüm borçlarının toplamı 26 milyon 500 bin TL. Piyasaya ise 1 milyon 500 bin TL borcu var. Bayraktepe tesislerini satsak bu borcu kapatırız. Büyük bir kısmını da vergi ve sigorta primleri oluşturuyor. Bu borcu ödemiyorum çünkü İstanbul'daki hiçbir belediye bu borcu ödemiyor. Ben Hendek Belediyesi olarak okul yapıyorum, eğitim enstitüsü yapıyorum. Bunları vergiden düşsek yaklaşık 11 milyon TL yapar.

HEDEF ANKARA

Doğu Marmara Üniversitesi’nin isim hakkının alındığını hayata geçirilmesi konusunda çalışmalarının devam edeceğini de söyleyen İnci, ‘8 ilçe Sakarya Üniversitesi,8 ilçe Doğu Marmara Üniversitesi gibi düşüncemiz var.Ama patente bende kimseye kaptırmam’ derken adaylık konusunda son kez konuştu: "45 yaşında aday oldum olmadı. 50 yaşında aday oldum olmadı. Yeniden aday olmayı düşünmüyorum. Hedefim bir dönem daha görevimi tekrar yapmak ve Ankara’ya gitmek ama Başbakanımızın takdiri neyse onu da yaparım.’

Editör: TE Bilişim