Babür İmparatorluğu’nun kurucusu doğumunun 530. yıl etkinliklerine katılmak üzere Özbekistan’a giden Hendek Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Ali İnci, program kapsamında bir dizi ziyarette bulunacak.

 

İLK TÜRK DEVLETİ

Çağatay dönemi edebiyatına önemli katkıları bulunan ve Çağatay Türkçesi ile kaleme aldığı ve yaptıklarını kronolojik olarak anlattığı Babürnâme  ile Türk edebiyat tarihinin nesir türündeki başyapıtlarından birini kazandıran,  Hatt-ı Baburi denilen yazı şeklini geliştirmiş olan Babür Şah’ın, Hindistan topraklarında ilk Türk Devleti’ni kurduğunu belirten Başkan İnci’nin ziyareti 4 gün sürecek.

 

BİLİŞİM SINIFI

Özbekistan’a daha önce de giderek Sağlam Evlat Vakfı ile çeşitli ortak projeler yaptıklarını belirten Başkan İnci, gezi süresince TDBB ve Hendek Belediyesi tarafından yapılan su kuyusu ve Görme Engelliler Bilişim Sınıfı’nı gezerek yeni projeler ile ilgili inceleme yapacak.  İnci, ayrıca Kültür elçiliğini, Konsolosluğu, TİKA Koordinatörlüğünü,  Jizzak ve Sırderya valiliklerini ziyaret edecek.

Editör: TE Bilişim