KATILIM

Sakarya Büyükşehir Belediyesi modern projesiyle herkesin beğenisini kazanan İmam Hatip Lisesi’nin temel atma törenini İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMDER) mezunlar buluşmasında gerçekleştirdi. Temel atma töreni ve mezunlar buluşmasına, Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Milletvekilleri Hasan Ali Çelik,  Ayhan Sefer Üstün, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz katıldı.

DAVETLİLER

AKP MKYK Üyesi Çiğdem Atabek, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Müftü İlyas Serenli, Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, SİMDER Başkanı Nafi Özdin, Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de törendeki yerini aldı.

KONUŞMALAR

Törenin açılış konuşmasını yapan SİMDER Başkanı Nafi Özdin, İHL Müdürü Kadir Gezer,

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Diyanet İşler Başkanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş kısa birer konuşma yaptılar.

HİZMET SEVDASI

Sakarya için çok anlamlı bir günde imam hatip lisesi mezunlarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başlayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ‘Şehrimize, ayrıcalıklı ve medeniyetimizden izler taşıyan bir mimariye sahip olan yeni bir İmam Hatip Lisesi kazandırıyoruz. Rabbim, bu güzel okulda eğitim alacak gençlerimizin ilmini, irfanını arttırsın. Gençlerimizi hayırlı hizmetlere vesile kılsın. Bugün şahit olduğumuz bu güzel tabloyu kardeşliğimizi, samimiyetimizi ve yeryüzüne hizmet etme sevdamızı daim kılsın’ dedi.

ACILAR YAŞATTILAR

İmam Hatip Lisesi mezunlarının geçmişte yaşadığı sıkıntıları dile getirerek sözlerini sürdüren Başkan Zeki Toçoğlu, ‘Geçmişte, hep birlikte zor günler geçirdik. Çeşitli engellemelere, zorbalıklara, ayrımcılığa maruz kaldık. Bizi biz yapan değerlerimizi aşağılayarak İmam Hatip neslini itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Namaz kılan öğrenci kardeşlerimizi gizli kameralarla görüntüleyip ana haber bültenlerine çıkararak tahkir ettiler. Bu ülkenin öz evlatlarına büyük acılar yaşattılar.  ‘İstediğiniz okulda öğrenim göremezsiniz, sizin nerede okuyacağınıza biz karar veririz’ dediler. Evet, maalesef İmam Hatip gençlerine, bu ülkede kendi öz vatanında garip olma duygusunu yaşattılar’ diye konuştu.

İRFAN YUVASI

Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün yaptığı kısa konuşmadan sonra kürsüye gelen Vali Mustafa Büyük ise şunları söyledi, ‘Allah’a şükrediyorum, hamd ediyorum. Bir İHL mezunu olarak hangi aşamalardan geçtik, çok iyi biliyorum. Bugün böyle güzel irfan yuvasının temelini atma noktasına geldik. Şehrimizde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda eğitim yuvalarını arttırma noktasında gayret ve çabalarımız devam ediyor’

İFTİHAR EDECEĞİMİZ

‘Bu arazinin tahsisi, projesi, maliyeti gibi tüm çalışmalarda birlikte ortak çalışmaya imza attığımız Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu irfan yuvası içinde ilelebet Kuran okunan ama aynı zamanda kültür, sanat, spor merkezi gibi gençlerimizin eğitimine tahsis edilecek okulla inşallah hepimiz gurur duyacağız. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu güzel hizmetler inşallah devam edecek. İftihar edeceğimiz nesiller yetişecek. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum’

Editör: TE Bilişim