Eser İlköğretim Okulu Resim ve Fotoğrafçılık Kulübü Öğretmenleri Selver Özdil ve Serdar Cengiz Eryılmaz tarafından hazırlanan "Zararlı Alışkanlıklardan Korunma" konulu seminer okul velilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Seminere KANSER-DER Yönetim Kurulu Başkanı Nihal Akar konuşmacı olarak katıldı. Akar’ın verdiği seminer ilgiyle izlendi.

KADINLARA MESAJ

Eser İlköğretim Okulu müdürü Muhsin Topçi seminer öncesinde Nihal Akar’ı makamında ağırladı. Akar ile kahve sohbeti gerçekleştiren Okul Müdürü Topçi, Nihal Akar’a “Davetimizi kabul edip geldiğiniz için teşekkür ederim” dedi. Nihal Akar seminerde “Kanserden korunmanın yolları, kansere neden olan faktörler ve kanser hastalarına yaklaşım” konularında velileri bilgilendirdi. Akar, seminerde ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadınlara önemli mesajlar verdi. Nihal Akar şunları söyledi:

“ÇOCUKLARINIZA SİGARA ALDIRMAYIN”

“Toplumun mayası kadınlardır. Çocuğu şekillendirmek ve çocuğu topluma hazırlamak da annenin görevidir. Dolayısıyla bazı noktalara dikkat etmeliyiz. Örneğin bakkala ekmek almak için gönderdiğiniz çocuklarınıza asla “bir paket de sigara al” demeyin. Aksi halde onları şimdiden sigara tiryakisi bireyler olarak hazırlarız.

“EŞİNİZLE ONLARIN YANINDA TARTIŞMAYIN”

Asla eşlerinizle çocuklarınızın yanında tartışmayın. Mutlu olmayan ve huzurlu ortamda yetişmeyen çocuklar sağlıksız bireyler olur. Hem hasta, hem de sorunlu olur. Anneler çocuklarına daha çok ev yemekleri yapmalıdır. Çocuklar okuldan gelince kapıda o yemek kokusuyla karşılanmalıdır. Bu olay onları mutlu edecektir. Kanseri tetikleyen şey huzursuzluk. ve mutsuzluktur. Bunu unutmamak gerekir.

GÖNÜLLÜ HANIM KOMİSYONUNA GİRECEKLER

Seminerin bitiminde Nihal Akar’ın verdiği bilgilerden çok etkilenen bazı veliler Kanserder’e giderek Gönüllü Hanım Komisyonu oluşturma kararı aldılar. Eser İlköğretim Okulu velileri ayrıca, Nihal Akar’a kendilerini aydınlattığı için de teşekkür ettiler.

OKULLARA YAYGINLAŞTIRILACAK

Semineri değerlendiren Kanserder yönetim kurulu başkanı Nihal Akar, Milli Eğitim Müdürlüğü ve dernek işbirliği ile bu tür seminerlere ağırlık verilmesinin ve bu seminerlerin okullara yaygınlaştırılması fikrinin geliştiğini söyledi. Hatta bu seminerlerin lise çağındaki çocukların okullarında da verilmesinin fayda sağlayacağının altını çizen Akar, velilerin gönüllü sağlık grupları kurulması konusunda talepte bulunduklarını ve hasta ziyaretleri ile kanserli kişilerle arkadaşlık kurmayı istediklerini söylediklerini ifade etti.

“PASTORİZE SÜT İÇİRİN”

Çocuklarınıza içirdiğiniz sütlerin sağlıklı olmasına dikkat edin. Onlara pastorize süt içirin. O sütlerle yoğurt mayalayın. Sütün en sağlıklısı fazla işlem görmemiş olan doğal süttür. Bunu sakın unutmayın

Bu arada seminere dinleyici olarak katılan ve meme kanseri hastası olduğunu söyleyen bir bayanın hasta kaydı da alınırken, Nihal Akar kanser hastası bayanı ilgili doktorlara yönlendireceğini ifade etti.

KATILIM BELGELERİ VERİLDİ

Nihal Akar konuşmasının sonunda velilerden gelen soruları tek tek cevaplandırırken, aynı saatlerde Eser İlköğretim Okulu Rehberlik Servisi tarafından gerçekleştirilen seminerlere katılan velilere de katılım belgeleri verildi.

ÇİÇEK VERDİLER

Programın sonunda Okul Müdürü Muhsin Topçi ise Nihal Akar’a çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilişim