İLK DÖRT İÇİN

Adapazarı’nda yapılacak olan Ortaokullar Arası Bilgi ve Kültür Yarışması yarı finalinde Akyazı Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen katılacak ilk dört okulun belirlenmesi için ortaokullar arası bilgi ve kültür yarışması Akyazı elemeleri Akyazı Atatürk Spor Salonunda yapıldı.

 

31 ORTAOKUL

Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 31 ortaokulun katıldığı ortaokullar arası bilgi ve kültür yarışmasına katılan öğrencilere Türkçe(4), Matematik(4), Fen ve Teknoloji(4), Tarih(4), Genel kültür(2), Din bilgisi(2) olmak üzere yirmi soru soruldu.

18 soru soruldu

Düzenlenen Ortaokullar Arası Bilgi ve Kültür Yarışmasında 31 ortaokul arasından sorulan yirmi sorunun on dokuzunu doğru cevaplayan Cumhuriyet Ortaokulu, Madanoğlu Ortaokulu ve Akyazı Ortaokulu yarışmaya gidecek olan ilk üçü belirlerken, dördüncülük için 18 soruyu cevaplayan altı ortaokul yarıştı. Yedek sorularda finalin adı geçen yılın birincisi Konuralp ortaokulu oldu.

FİNALE KALANLAR

Ortaokullar arası bilgi ve kültür yarışması yarı finalinde Akyazı Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen Cumhuriyet Ortaokulu, Madanoğlu Ortaokulu, Akyazı Ortaokulu ile Konuralp Ortaokulu yarışacaklar.

KOMİSYON VE JÜRİ

İlçe Bilgi ve Kültür Yarışması komisyonu ve jüri üyeleri Engin Kahraman (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü), Hamza Kızıl (Anadolu Öğretmen Lisesi), Ünsal Kaya(Anadolu Lisesi), Mustafa Çiçek(Eyyüp Genç Fen Lisesi), Murat Özdemir(Anadolu Öğretmen Lisesi), Gürsel Arıcanol(Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi) ve Erkan Coşkun (Anadolu Öğretmen Lisesi)’den oluştu. 

Editör: TE Bilişim