Hendek'de 'bağışıklık sisteminde ağır eksiklik' anlamına gelen 'ağır kombine immün yetmezliği' teşhisi konulan, ilik nakli için anne babasının dünyaya getirdiği kardeşinde de aynı hastalık olduğu anlaşılan 3 yaşındaki Berat ve kardeşi Ensar için umut ışığı belirdi. İstanbul Medikal Park Hastanesi'nin  ilik bulmak için 2 aydır yaptığı akrabalar üzerindeki test sonuçlarında, ilik ve kanı uyan 2 akraba tespit edildi. 

 

İKİ AKRABANIN

Hendek'te yaşayan 31 yaşındaki Enes ve 28 yaşındaki Nurcan Demiryolu çiftinin 3 yıl önce dünyaya getirdikleri ikinci çocukları Berat’a doğumdan sonra ortaya çıkan 'Bağışıklık sisteminde ağır eksiklik' anlamına gelen 'ağır kombine immün yetmezliği' teşhisi konuldu. Doktorlar genç çifte, çocuklarının ancak ilik nakli ile hastalıktan kurtulabileceğini söyleyince, Enes ve Nurcan çifti oğullarını kurtarmak için bebek yapmaya karar verdi. Ancak dünyaya gelen Ensar’da da aynı hastalık görülünce çiftin umutları bir anda bitti. İki kardeş haftada bin 800 lira değerinde ilaç kullanarak yaşam mücadelesi verirken, anne Nurcan Demiryolu oğlu Berat’ın hastalık nedeniyle gelişmediğini ve bir yaşındaki çocuk gibi kaldığını söyleyerek gözyaşı döktü.

DOKULARI UYDU

Minik Berat ise yaşadıkların farkında olurcasına üzgün ve umutsuz yüz ifadesiyle hayata küserken, iki kardeş için müjdeli haber geldi. Hastalıktan dolayı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 2 aydır karın şişmesi nedeniyle oluşan ödem tedavisi gören 3 yaşındaki Berat Demiryolu ve boğazında oluşan yara nedeniyle tedavi gören küçük kardeşi Ensar için umut ışığı belirdi. İki küçük kardeşe ilik nakli için yakın akrabalarından alınan kan örnekleri sonrasında, iki akrabalarının dokularının uyduğu belirlendi. Anne Nurcan Demiryolu son gelişmeyi şöyle anlattı:

TAHLİLLER YAPILDI

"İki aydır Berat ile İzmit’te hastanedeyiz. Karnında ödem oluşmuş, bunun tedavisi sürüyor. Ensar’ın boğazında da bir yara var, onun da tedavisi bir haftadır sürüyor. Bu süre içinde İstanbul Medikal Park Hastanesi her iki çocuğuma ilik bulunması için ailemizde 10 kişi üzerinde tahliller yapıldı. Bunların içinde dayı oğlumuz 19 yaşındaki Hamza ve ablamın kızı 19 yaşındaki Filiz'in kanı 6'da 6 uyuyor. Bu uyumun 10'da 10'a çıkması için 15 günlük bir süreç var. Kan değerleri arasında doktorların inceleme ve tahlillerin ardından vereceği kararla ilik nakli gerçekleşecek. Çok sevinçliyim, dualarım kabul oldu. Çocuklarımın tedavi sürecine Hendek Kaymakamımız ekonomik açıdan katkı sağladı. Kaymakam Bey'in katkısı olmasaydı çok zorluk çekecektik. Hendek Belediye Başkanımız Ali İnci’nin de büyük katıları var."

 

Editör: TE Bilişim