TEBLİGAT YAPILMADI

Köylüler, “Bizim geleceğimizi çalıyorlar. Muhtar ortalarda yok. Bugünde yok. Kendisinin ne yaptığını anlayamadık. Çubuklu Köyü Muhtarının iş birliği içinde olduğuna inanıyoruz. Buraları bizim ata, dede topraklarımız. Bir hak varsa bundan öncelikle biz istifade etmek zorundayız. Ancak burada ne bir tebligat yapıldı, ne bir bilgilendirme. Bir gün iş makinelerinin o alanda çalışma yaptığını gördükten sonra her şeyi öğrendik” ifadelerini kullandılar.  

AĞAÇLAR KESİLDİ

Köylüyü dinledikten sonra araziye köylüler ile giden Kutluata, burada bir süre inceleme de bulunarak bilgiler aldı. Köylüler özellikle bedelsiz tahsis edilen arazinin hemen yanına sulama göletinin yapıldığına vurgu yaptılar. MHP İl Başkanı Levent Bülbül, bölgede ağaçların kesildiğini, tebligat dahi yapılmadan tahsis yapıldığına dikkat çekerek, “Burada sonuç olarak ortada bir usulsüzlük var. Böyle tahsis hukuka aykırıdır” dedi.

GEREĞİ YAPILIR

Milletvekili Münir Kutluata ise, bölge hakkında gerekli incelemelerin yapılması için temaslarda bulunacaklarını anlatarak, “Ortada bir hak varsa bundan ilk önce yörede bulunan ailelerin bir bütün olarak yararlandırılması gerekir. Bir kişiyi dahil ederek bu işlerin yapılması uygun değildir. Gerekeni yapacağımdan hiç şüpheniz olmasın. Çubuklu Köyünün yani köylünün hakkını kimseye yağma ettirmeyiz” dedi.

DÜRÜSTLÜĞÜN GEREĞİ

Kutluata, “İl Başkanımız Levent Bülbül’de ilgili çalışmaları derhal başlatacağını söyledi. Hiç şüpheniz olmasın. MHP olarak bu konunun peşini bırakmayacağız ve takipçisi olacağız. Selahiye Köyünde de bu tip benzer olaylarının yaşanmamasını arzu ediyoruz” dedi. Kutluata son olarak, “Buraya talip olanlarla, tahsis edenler kimler ise köylüye giderek açık açık her şeyi anlatmaları, izah etmeleri gerekir. Bu dürüstlüğün gereğidir” dedi. 

Editör: TE Bilişim