BAŞKANLIK SİSTEMİ

Divan, İlçe Başkanı Nail Kahveci, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Hikmet Saygıdeğer, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Sait Beşir, Adem Sağlam ve Mehmet Fırat’tan oluştu. AKP İlçe Başkanı Nail Kahveci, konuşmasında başkanlık sisteminden bahsetti. Kahveci, “Başkanlık sistemi deyince insanlarımızın aklına genellikle Amerika’da olan sistem geliyor. Başkan deyince de Amerikan başkanları gibi algılanıyor. Richard Nixon gibi, Bush gibi, Obama gibi başkanlar akla geliyor. Öyle bir şey yok. Başkanlık sistemine yabancı olduğumuz için halk olarak bu duruma soğuk bakıyoruz” diyerek başkanlık sistemi hakkında partilileri bilgilendirdi.

EYALET SİSTEMİ DEĞİL

İl genel meclis üyesi Alim Gül, yakında mahalle olacak köylere hizmet götüren Köydes’in kapanmadan önceki faaliyetlerinden bahsetti. Ayrıca başkanlık sistemine değinen Alim Gül, başkanlık sisteminde, eyalet sisteminin olmayacağını belirtti. Gül, “Köylerimizde yaklaşık 20 kilometre 1. kat asfalt, 20 kilometre 2. kat asfalt yaptık. Sanat yapılarının birçoğu tamamlandı. İstinat duvarları bitme aşamasına geldi. Muhtarlarımızdan gelen su depoları isteklerinin birçoğuna cevap verdik, çoğu tamamlanmak üzere. Katı atık toplama işlemi Akyazı Belediyesi ve İl Genel Meclisi tarafından yürütülecek” dedi.

İLÇENİN ÇALIŞMALARI

Son olarak söz alan Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı konuşmasında, “TOKİ konutları 3 blok kaba inşaatı tamamlandı. Tamamlanan binaların sıva işlemine geçildi. Söz verdiğimiz tarihte bitirmek için gayret gösteriyoruz. 4 senelik fakülte için çalışmalarımız devam ediyor. Gerekli protokolü imzaladıktan sonra fakülteyi ilçemize kazandırmak için tüm Akyazı’nın desteğine ihtiyacımız var. Ayrıca bağlı olduğumuz Doğu Marmara Kalkınma Ajansından 800 bin lira hibe desteği alacağız. Bu hibe ile okullarımızda engelli rampaları çalışması yapılarak engelli vatandaşlarımızın eğitimlerini daha rahat sürdürmelerini sağlayacağız” dedi. 

Editör: TE Bilişim